У ВООЗ розповіли, як швидко з’являються симптоми після зараження “Омікроном”



Новий штам коронавірусу “Омікрон” швидко поширюється та відрізняється уже від відомих варіантів хвороби. Він протікає легше, а люди можуть хворіти безсимптомно. Втім, хворі можуть заразити інших приблизно за два дні до появи симптомів і протягом 10 днів після цього.

- джерело.

У ВООЗ розповіли, як швидко з'являються симптоми після зараження "Омікроном"

Про це повідомляє The Mirror.

За даними ВООЗ, симптоми “Омікрону” можуть проявитися від 3 до 14 днів, у середньому – п’ять-шість днів. Оскільки люди можуть заражати інших, рекомендується ізолюватися при позитивному тесті навіть без симптомів.

Попередні дані свідчать, що симптоми штаму “Омікрон” відрізняються від інших штамів і деякі характерні лише для нової мутації. За даними NHS, традиційними симптомами COVID-19 є висока температура, постійний кашель і втрата/зміна нюху чи смаку.

Втім, вже було виділено п’ять симптомів, які характерні для “Омікрону” – свербіння в горлі, сухий кашель, постійна втома, м’язові болі, а іноді навіть нічна пітливість.

Голова Південно-Африканської медичної асоціації, докторка Анжелік Кутзі зазначила, що деякі пацієнти з “Омікроном”, можуть страждати від головного болю, болю в м’язах і втоми. За її словами, все це було більш інтенсивним серед нещеплених людей, ніж у тих, хто вакцинований.


Читайте також:


Залишити коментар: