У Туреччині бабусям платять за те, що вони доглядають за онуками



Молоді мами після виходу на роботу стикаються з проблемою – з ким залишити дитину, якщо вона зaхворіє і не зможе відвідувати дитячий сад? До того ж, бувають ситуації, коли водити дитину в дитячий сад просто неможливо з різних причин. Бабусі і дідусі так само працюють, тому сім’ї доводиться шукати няню, а це складно і дорого.

- джерело.

Але в Туреччині знайшли рішення цієї проблеми. Уряд розробив програму під назвою «Національна мобілізація в трудове життя». Її суть полягає в тому, що бабусі, які займаються доглядом за онуками, отримуватимуть від держави заробітну плату.

У 2015 році була створена кампанія, згідно з якою працюючі мами отримували від держави фінансову допомогу, за умови, що вони співпрацюють з професійними нянями. Проте, в Туреччині в більшості сімей вихованням дітей займалися саме бабусі.

Тоді уряд вирішив, що краще надавати фінансову допомогу бабусям, які в будні дні піклуються про своїх онуків. Таким чином, якщо бабуся перебуває на пенсії, така «надбавка» не буде для неї зайвою, якщо ж вона ще перебуває в працездатному віці, вона буде отримувати заробітну плату, при цьому перебуваючи з улюбленими онуками. Погодьтеся, це безпрограшна ситуація!

Дана програма розрахована на підвищення зайнятості матерів. Бабусі візьмуть на себе більшу частину обов’язків по догляду за дитиною, в той час як мама зможе працювати повний робочий день.

P.S. Як вам така програма?


Читайте також:


Залишити коментар: