У США жінку від раку вилікували за допомогою імунотерапії



У США жінку, хвору на важку форму раку грудей, зуміли врятувати, ввівши їй її ж власні імунні клітини, запрограмовані на боротьбу з раком.
Про це повідомляє CBS News.

- джерело.

Новий метод полягає в тому, щоб запрограмувати вже існуючі імунні клітини хворого так, щоб вони змогли самі визначити і знищити пухлину та метастази.

Американка Джуді Перкінс, якій до початку лікування давали не більше трьох місяців життя, пройшла курс експериментального лікування доктора Стівена Розенберга з Національного інституту здоров’я, який є піонером у використанні імунної системи для боротьби з раком.

У лабораторії Розенберга вчені розмножили запрограмовані імунні клітини Джуді і вводили їх пацієнтці протягом тижня. Ще за два тижні пухлина почала зникати.

Вже два з половиною роки Перкінс живе без раку. Розенберг вважає, що його «армія» імунних клітин все ще працює, не допускаючи розвитку нових пухлин.

Як зазначає видання, такий тип імунотерапії поки що знаходиться на стадії експерименту, але вчені розраховують, що явний успіх Перкінс допоможе просунути цей метод, і надалі його можна буде застосовувати для лікування інших видів раку.


Читайте також:


Залишити коментар: