“У школах катастрофічно не вистачає вчителів, адже вони виїжджають за кордон” – Луцькі депутати про скасування доплат освітянам



Депутати Луцької міської ради виступили проти внесення змін у законодавство, які погіршують і без того слабке матеріальне становище педагогів. Про це йшлося на сесійному засідання Луцької міської ради сьогодні, 30 жовтня.

- джерело.

Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що вчора в Києві десятки тисяч вчителів протестували проти змін які приймають у Верховній Раді.

“Ці зміни погіршують матеріальне становище педагогів. Тому, ми підготували відповідне звернення до Президента та Кабміну про недопущення погіршення прав та гарантій”, – каже Ігор Поліщук.

У тексті звернення йдеться про те, що запропоновані комітетом з питань освіти та науки внесення та зміни до закону “Про повну загальну середню освіту” викликають занепокоєння.

Велику тривогу викликають наміри окремих нардепів України: скасувати доплату вчителям за керівництво; за завідування навчальними майстернями, кабінетами, спортивними залами, навчально-дослідними ділянками, за обслуговування комп’ютерної техніки та за проведення позакласної роботи; завідування бібліотеками, роботу з бібліотечним фондом підручників, підвищення ставки за педагогічне звання “старший вчитель”, а також скасування норми про обов’язковість письмової згоди вчителя на роботу з неповним навантаженням.

Також депутатів турбують наміри парламентів щодо вилучення доплати за вчені та наукові ступені, щомісячну доплату за сертифікацію; встановлення норми, що робочий час педагога для виконання ним виховної, навчальної, методичної та організаційної роботи становить 40 годин на тиждень.

“На сьогоднішній день наші вчителі є найбільш незахищеними у державі. Чомусь нова українська школа розпочалася не зі знань, а з меблів. Сьогодні вчителі отримують мізерні зарплати і змушені йти підпрацьовувати, аби вижити самим. Зараз у багатьох школах уже катастрофічно не вистачає вчителів, адже вони виїжджають за кордон. Така реформа веде вчителів до краху”, – зазначив Поліщук.

Дане рішення депутати підтримали. “За” проголосували 34 обранці.


Читайте також:


Залишити коментар: