У Росії стартували вибори президента



У Російській Федерації почалося голосування на президентських виборах.

- джерело.

Про це повідомляє РІА «Новости».

Першими відкрилися виборчі дільниці в Чукотському автономному окрузі і Камчатському краї. Голосування проходить з 8:00 до 20:00 за місцевим часом.

Всього відкрито більше 97 тисяч виборчих дільниць, з них понад 400 – за кордоном.

У ході президентської кампанії – 2018 вперше на федеральних виборах застосовується новий механізм голосування громадян за місцем фактичного знаходження, який замінив відкріпні посвідчення. Територіальні виборчі комісії, багатофункціональні центри та портал держпослуг з 31 січня приймали заяви про включення до списку виборців на іншій дільниці. За словами глави ЦВК Елли Памфілової, за місцем знаходження проголосують понад 5,5 мільйона росіян.

За процедурою голосування стежитимуть близько півтори тисячі міжнародних спостерігачів з 109 країн.

«Найбільше приїде з Німеччини, США, Франції і Великобританії. Одна тільки місія БДІПЛ ОБСЄ і ПА ОБСЄ – це близько 500 чоловік, причому в складі будуть всі керівники організації, і нинішні, і колишні. Вони вибрали 33 регіони, в яких будуть здійснювати спостереження», – заявила Памфилова.

На пост президента Росії претендують вісім осіб.

Як писав «Вголос», для голосування російських громадян на виборах президента РФ в Україні відкриють чотири виборчих дільниці.

Нагадаємо, 16 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в неділю, 18 березня 2018 року, режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України – в Києві, Харкові, Одесі та Львові – не передбачатиме доступу до цих об’єктів громадян РФ для голосування на виборах.

Цю позицію підтримали в МЗС України, назвавши її свідомою та скоординованою, оскільки проведення виборів президента Росії в Криму грубо порушує міжнародне і українське законодавство.

Окрім того українські націоналісти планують пікетувати дипломатичні установи Російської Федерації на території України під час виборів президента РФ, які відбудуться 18 березня.


Читайте також:


Залишити коментар: