У Рівному продають шкільні зошити з московським собором РПЦ



У магазині кажуть, що це — спадщина ЮНЕСКО.

В одному з магазинів Рівного клієнтка виявила зошит українського виробника, на палітурці якого зображено Собор Василя Блаженного з Красної площі в столиці Російської Федерації. Оксана Базовська розповіла про свою знахідку в одному з пабліків в Facebook, чим викликала резонанс в обговоренні, повідомляє Суспільне.

- джерело.

В своєму дописі жінка вказала на магазин та те, що зошитів з зображенням інших столиць світу в асортименті не було.

“Наша родина також понесла втрати через війну на Сході. Я вважаю неприпустимим, щоб діти бачили російське на своїх зошитах, і підсвідомо звикали до цього. Росія – нам не товариш, а ворог!”, – каже Оксана Базовська.

Користувачі підтримали жінку в коментарях. Звертатися до Держпродспоживслужби чи інших органів щодо доречності такого зображення вона, щоправда, не збирається.

Після викликаного резонансу, на офіційній сторінці торгової марки, в магазині якої був зошит, розмістили відповідь на публікацію клієнтки.

В своєму повідомленні адміністрація запевнила: храм Василя Блаженного – це не Красна площа та символом радянської влади ніколи не був, а радянської чи російської символіки на зошиті немає. Магазин визнає, що червоний колір в обрамленні зображення храму – це помилка дизайнера, бо викликає асоціацію з комунізмом.

“Цей храм – це пам’ятка архітектури, який у списку Всесвітньої історичної і культурної спадщини ЮНЕСКО ось вже 30 років. Він побудований далеко до створення радянської держави. Це православний храм, який частково використовується як музей”, – розповів власник торгової марки “Кнопка” Андрій Трохимович.

Храм вважається пам’яткою архітектури і інженерно-будівельного мистецтва світового значення. У 1990 році був включений в Список Всесвітньої історичної і культурної спадщини ЮНЕСКО.

Він додав, що його торгова марка має патріотичне бачення виховання дітей та ніколи не мала на меті популяризувати російську культуру.


Читайте також:


Залишити коментар: