У Польщі українського водія автобуса ув’язнили на рік



Чоловіка визнали винним у ненавмисному вбивстві пасажирки. Вирок остаточний.

- джерело.



Один рік позбавлення волі з відстрочкою на два роки – у п’ятницю апеляційний суд Кельце підтвердив вирок 31-річному Сєргію Ф. Громадянина України визнали винним у ненавмисному спричиненні смерті 56-річної пасажирки Галини Т.

Також українець має заплатити 5 тисяч злотих сім’ї загиблої та 2 тисячі для Фонду Допомоги Потерпілим. Вирок є остаточним та обов’язковим для виконання.

М’якість рішення пояснив суддя районного суду Кшиштоф Сайтина. Водій не порушив правил, як це часто трапляється. Обвинувачений не перешкоджав слідству, не був раніше судимим — отже не схильний до криміналу. До того ж неправильною була поведінка жінки — вона не пристебнулася, а коли автобус покотився спробувала вистрибнути.

Сергій Федорович працював водієм автобусу. 4 січня 2019 року мав відвезти кількох працівниць із села Стравчинек до Лопушно. Коли одна з пасажирок не змогла закрити розсувні двері, водій вийшов щоб допомогти. Через несправне ручне автобус покотився зі схилу. Галини злякалась та спробувала вискочити. Коли транспортний засіб врізався у стіну, двері розбили жінці голову. Про зламане гальмо водій повідомляв своєму керівникові по телефону, що підтвердив свідок.

На апеляційному суді Сергій Ф. був відсутній.


Читайте також:


Залишити коментар: