У Pfizer заявили, що їхня вакцина на 100% ефективна для підлітків



Вакцина Pfizer-BioNTech показала стовідсоткову ефективність проти коронавірусу серед дітей у віковій групі від 12 до 15 років.

- джерело.

Про це повідомляє пресслужба Pfizer, передає Фіртка.

Зокрема, дані ґрунтуються на оновлених результатах третьої фази випробувань, у яких брали участь 2 228 дітей віком від 12 до 15 років.

Серед них зареєстрували 30 випадків інфікування коронавірусом. Водночас всі вони прийняли пустий препарат, а не вакцину, що свідчить про стовідсоткову ефективність вакцини.

Випробування тривали з листопада 2020 року до вересня 2021 року.

Крім того, у компанії наголосили, що під час випробування не виявили загроз здоров’ю вакцинованих, за якими спостерігали протягом шести місяців після введення другої дози.

«Доки світова спільнота охорони здоров’я працює над тим, щоб збільшити кількість вакцинованих людей у всьому світі, отримані дані надають впевненість у безпеці нашої вакцини та її ефективності у підлітків.

Це особливо важливо, оскільки ми бачимо зростання випадків захворювання у цій віковій групі в деяких регіонах, доки поширення вакцин сповільнюється», — заявив виконавчий директор та очільник правління Альберта Бурли.

Як зазначили, компанія використовуватиме отримані дані, щоб подати заявку на розширення схвалення вакцини для дітей віком від 12 років.

Нагадаємо, 27 жовтня Міністерство охорони здоров’я України дозволило вакцинацію проти COVID-19 дітей віком від 12 років. Щеплення роблять вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech.

Водночас вакцинацію дітей можуть проводити лише за згоди батьків і тільки у їхній присутності.

Щоб щепити дитину, необхідно отримати направлення у свого педіатра або сімейного лікаря і з цим направленням піти до пункту щеплення, де проводять вакцинацію Pfizer.

Додамо, що повторно захворіти на COVID-19 можна вже за три місяці після одужання, якщо не вакцинуватися. Науковці стверджують, що імунний захист після SARS-CoV-2 у 2 рази коротший, ніж після інших ендемічних коронавірусів, якими можна заразитися.

Крім того, дослідження у Франції свідчить про те, що вакцинація ефективно запобігає випадкам складного перебігу COVID-19, навіть при інфікуванні штамом «Delta».

Водночас, згідно з дослідженням, додаткове щеплення вакциною іншого виробника, ніж перші дві дози, є ефективним та безпечним.

Запис У Pfizer заявили, що їхня вакцина на 100% ефективна для підлітків спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: