У МЗС України розповіли про відкриття кордону: ніхто українців тримати під замком не збирається



При відкритті кордону Україна координуватиме свої дії з європейськими партнерами, а також враховуватиме ситуацію з пандемією коронавірусу.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

- джерело.

“Ми абсолютно ліберально налаштовані в цьому плані, але будемо враховувати два фактори: перше – як відкриваються партнери, і друге – реальну ситуацію з пандемією на території України. Але ніхто українців тримати під замком не збирається, і ідей таких немає”, – заявив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, що від 17 березня пункти пропуску через державний кордон тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автомобільного (для автобусів) сполучення.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій, коментуючи плани щодо відновлення авіасполучення, заявляв, що дії України будуть дзеркальними по відношенню до європейських країн. При цьому він зазначив, що ситуація може відрізнятися по регіонах в залежності від епідеміологічної ситуації.

Раніше Кулеба заявляв, що туристичний сезон у 2020 році все ж таки відбудеться, однак, відпустки будуть не такими, як раніше. За словами міністра, відновлення міжнародного авіасполучення багато в чому залежатиме від кроків інших країн. Своєю чергою, українська влада обіцяє реагувати оперативно.


Читайте також:


Залишити коментар: