У МОЗ оцінили ймовірність введення локдауну в Україні через штам Омікрон



Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що влада зараз не планує вводити локдаун на всій території України. Однак через поширення штаму Омікрон такий варіант можливий – усе залежатиме від кількості хворих на COVID-19.

- джерело.

У МОЗ оцінили ймовірність введення локдауну в Україні через штам Омікрон

Про це повідомляє “Суспільне”. Чиновник зазначив, що Міністерство охорони здоров’я готується до початку нової хвилі захворюваності. Зокрема, з 3 грудня був обмежений перетин державного кордону з країн, де зареєстрована нова мутація коронавірусу.

“У нас продовжують діяти норми, що стосуються тестування невакцинованих як до перетину кордону, так і після. Вакциновані повинні проходити тестування лише в разі появи симптомів”, – зазначив він.

Кузін розповів, що до кінця січня влада має намір виконати весь обсяг медичної субвенції для оснащення лікарень кисневими станціями. Також відомство оновило вимоги щодо проведення як публічних та масових заходів, так і функціонування гірськолижних курортів.

“За нашим переконанням, ці норми можуть мінімізувати кількість контактів та ризиків інфікування”, – сказав чиновник і зазначив, що завдяки перевіркам МВС більшу частину публічних новорічних святкувань було скасовано або перенесено на інший час.


Читайте також:


Залишити коментар: