У МОЗ оновили список країн “червоної” і “зеленої” карантинних зон



Міністерство охорони здоров’я України 6 листопада опублікувало оновлений список країн “червоної” і “зеленої” карантинних зон, в’їзд в які передбачає певні обмеження в зв’язку з пандемією коронавірусу.

- джерело.

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я, до переліку увійшли близько 200 держав-членів Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Так, в “червоний” список потрапили 46 країн. Зокрема, Польща, Грузія, Хорватія, Австрія, США, Великобританія, Франція, Швейцарія, Іспанія, Бельгія, Чорногорія, Нідерланди, Італія, Словаччина.

Нагадаємо, що після повернення з “червоних” держав українці повинні піти на самоізоляцію із застосуванням програми “Дій вдома”. Дострокове припинення такого домашнього карантину можливо після отримання негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Відзначимо, що відносно 12 держав немає даних про захворюваність на COVID-19.

Водночас Україна в оновленому переліку вкотре опинилася на межі “зеленої” і “червоної” зон. Станом на 6 листопада показник захворюваності на коронавірус у країні становить 275,2 активних випадки на 100 тисяч населення.

Для в’їзду в Україну всім іноземцям потрібен страховий поліс, що покриває COVID-19. Обсервації не підлягають особи, які прибули з країн “червоної” зони, якщо вони мають негативний результат тестування на коронавірус методом ПЛР, який проведено не більше ніж за 48 годин до перетину кордону України.


Читайте також:


Залишити коментар: