У МОН повідомили чи буде скасовано ДПА для 11 класів



Учні 11 класу складатимуть ДПА у формі ЗНО цьогоріч, адже для того, щоб його скасувати, необхідне прийняття окремого закону. Про це сказав на брифінгу міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Передає - джерело.

“Законодавством визначено, що обов’язковим є проходження Державної підсумкової атестації за рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики та інших предметів, визначених центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, а також встановлено, що Державна підсумкова атестація має здійснюватись у формі Зовнішнього незалежного оцінювання окрім окремих випадків, визначених законодавством”, – сказав Шкарлет.

“Це означає, що наказом Міністерства освіти і науки питання про державну підсумкову атестацію для здобувачів повної загальної середньої освіти, тобто 11 класів, вирішити неможливо. Це може бути виключно ухвалений відповідний закон”, – додав міністр.

З його слів, на сьогодні МОН звернулось до Президента України з ініціативою подати як першочерговий законопроект для впорядкування питання проходження ДПА у формі ЗНО здобувачам повної загальної середньої освіти.


Читайте також:


Залишити коментар: