У МОН не знають, коли школи повернуться до очного навчання



Рішення щодо продовження канікул чи запровадження дистанційного навчання у школах буде ухвалюватися Міністерством освіти після консультацій з Міністерством охорони здоров’я. Тож наразі точно невідомо, коли школярі повернуться за парти.

- джерело.



Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет наголосив, що тривалість дистанційного навчання у школах залежить від епідеміологічної ситуації та показників вакцинації серед педагогів.

Скільки шкіл на канікулах чи дистанційці? Міністр повідомив, що сьогодні на канікулах перебувають учні понад 4 700 шкіл (34% від загальної кількості). Водночас дистанційно навчаються – 6 384 школи.

Найбільша кількість шкіл на канікулах у таких областях:

Одеська область – 427 шкіл;
Київська область – 415 шкіл;
Запорізька область – 346 шкіл;
Дніпропетровська область – 305 шкіл;
Харківська область – 285 шкіл.
Сергій Шкарлет також зазначив, що заклади освіти можуть працювати очно в червоній зоні карантину, якщо 100% працівників щеплені двома дозами від COVID-19. Через невиконання цієї вимоги на дистанційку перейшли понад 3,2 тисячі шкіл.

Найбільше у Львівській (819 шкіл), Дніпропетровській (476 шкіл) та Івано-Франківській (387 шкіл) областях.

Я закликаю освітян піклуватися про своє здоров’я та тих, хто поруч. Спільними зусиллями ми зможемо повернутися до офлайн-навчання та дати змогу дітям здобувати знання в безпеці,
– написав міністр освіти і науки.

 


Читайте також:


Залишити коментар: