У Литві заявили про “дуже небезпечну межу” для Білорусі через провокації на кордоні між країнами



У Литві назвали дії білоруських посадових осіб, які пошкодили огорожу на кордоні з Литвою, провокацією, що “балансує на дуже небезпечній межі”.

Пише - джерело.

Радник литовського президента Кястутіс Будріс розповів, що білоруських посадовців відправляють до іншої країни для псування майна та засобів захисту. Такі дії ставлять Литву в “дуже небезпечну зону”.

Про це повідомляє видання Delfi.

“Одна справа – привести мігрантів до кордону і виштовхнути їх, інша – те, що ми спостерігаємо просто зараз, – це руйнування огорожі. Ми опинилися на дуже тонкій і небезпечній межі щодо того, як кваліфікувати такі дії. Це щонайменше провокація”, – зазначив радник глави держави.

Слід зазначити, що Литва днями завершила спорудження фізичного бар’єру з колючим дротом на всій сухопутній ділянці, що межує з Білоруссю. Його необхідність виникла після напливу 2021 року нелегалів із Білорусі, який у Литві розцінили як штучну міграційну кризу.

Зазначається, що від початку року наплив мігрантів зменшився, проте зараз їхня кількість зростає знову. У Службі охорони держкордону Литви заявили, що почастішали спроби пошкодити паркан. Цьому сприяють самі білоруські прикордонники. Затримати таких осіб литовським силовикам наразі не вдалося.


Читайте також:


Залишити коментар: