У Львові хлопчик проковтнув магнітні кульки, які пробили кишківник



У суботу, 10 жовтня, до львівської міської дитячій лікарні потрапив трирічний хлопчик. Дитячі хірурги терміново прооперували маленького пацієнта зі Львова, який проковтнув магнітні кульки від гри. Кульки потрапили у кишківник, пошкодили його у двох місцях і викликали перфорацію.

- джерело.

Про це інформує “ZAXID.NET”.

Як повідомив журналістам заступник головного лікаря лікарні Роман Герега. Зараз дитина в реанімації.

За словами лікаря, дитині довелося видалити частину розірваного кишківника.

«Хлопчик проковтнув п’ять магнітних кульок від якоїсь гри. Батьки цього відразу не помітили, кульки в організмі дитини були більше доби, потрапили у кишківник і викликали перфорацію. Вони пробили кишку у двох місцях і випали в черевну порожнину. Пішов перитоніт. Дитячим хірургам довелося видалити частину розірваної кишки, бо зшити її було неможливо», — каже Роман Герега.

Хірурги спершу думали, що перитоніт викликав апендицит. Але під час операції з’ясувалося, що то магнітні кульки пробили кишківник у двох місцях.

Зараз хлопчик у реанімації, де проходить відповідне лікування.

Медики радять батькам уважніше стежити за тим, чим бавляться їхні діти і всі дрібні предмети ховати від них подалі. Не давати малим дітям іграшок, що місять дрібні деталі, бо вони пізнають світ, пробуючи все на смак — а це може закінчитися трагічно.


Читайте також:


Залишити коментар: