У кропивницькій школі батьки учнів зацькували багатодітну маму через борг у фонді класу



Батьки погрожували залишити дитину жінки без новорічного подарунка, однак на захист стала батьківська спільнота міста. 

- джерело.

У Кропивницькому багатодітну маму зацькували у класному батьківському чаті та пригрозили залишити її дитину без подарунка на День Святого Миколая, якщо та не сплатить боргу за зборами до фонду класу.

Про це йдеться 1 грудня в сюжеті ТСН.19:30.

Вікторія Мумига — мама чотирьох дітей. Зізнається, що родина у скруті, а батьків у класі дочки, 2-класниці Карини, запевняла, що зараз просто не має грошей, аби сплатити борг.

“Мені ніхто не допомагає: я сама своїми силами одягла, взула, зібрала до школи, і я сиджу шокована. Я повинна витягнути останні кошти”, — каже мама другокласниці.

Кілька місяців багатодітна мама не здавала по 50 гривень у фонд класу і їй пригрозили: якщо не віддасть цей борг, донька залишиться без новорічного подарунка. Навіть попри те, що мама була готова здати на подарунок окремо.

Ось таке повідомлення жінка отримала у Viber: “Не здаєте фонди, будете без подарунка. Ніхто за вашу дитину платити не буде. Я вас додала в групу, щоб попередити”.

Ця історія набула розголосу у соцмережах. На захист багатодітної мами стала батьківська спільнота Кропивницького. Активісти привезли Карині новорічний дарунок, а адміністрації школи – туалетний папір.

“Однозначно це вимагання коштів з боку голови батьківського комітету другого класу. Це стаття 189 Кримінального кодексу (вимагання. — Ред.), і це булінг”, — заявила представниця батьківської ради Кропивницького Євгенія Захарченко.

Активісти планують звернутися із заявою до правоохоронців. Натомість класний керівник Карини спілкуватися із мамою учениці не схотіла. А представники батьківського комітету, які кілька днів тероризували жінку дзвінками, нині кидають слухавку.

Натомість адміністрації школи запевняють, що про конфлікт щойно дізналися із соцмереж і обіцяють розібратися. За словами т. в. о. директора школи Євгенії Сандул, заклад не може відповідати за батьків. Коментувати ситуацію наразі відмовляються.

Тим часом міське управління освіти назвало ситуацію із багатодітною мамою неприпустимою. Бо, мовляв, примусові збори у фонди школи та класу у Кропивницькому заборонені. Новорічні  ранки та солодкі подарунки через коронавірус теж під забороною. Та й наімовірніше дітей у закладах у цей час не буде — у місті готуються до переходу на дистанційне навчання.


Читайте також:


Залишити коментар: