У Кракові хочуть заборонити відвозити дітей до шкіл автомобілями



У столиці Австрії зі 7.45 до 8.15 батькам забороняють заїжджати в шкільні околиці автомобілями, мотоциклами й іншими механічними транспортними засобами.

- джерело.

У польському Кракові, натхненні прикладом австрійського Відня, хочуть ввести заборону відвозити дітей до шкіл автомобілем. Це має покращити стан здоров’я учнів і зменшити смог у місті. Про це у вівторок, 8 січня, пише варшавська газета Rzeczpospolita.

Міська влада Кракова звернулася до колег із Відня з проханням надати інформацію щодо того, чи покращилася ситуація зі закриттям вранішнього автомобільного руху біля шкіл.

«Поки що зарано повідомляти подробиці», — заявив Дарій Новак із Відділу зв’язків із громадськістю мерії Кракова.

У столиці Австрії зі 7.45 до 8.15 батькам забороняють заїжджати в шкільні околиці автомобілями, мотоциклами й іншими механічними транспортними засобами. Цю заборону контролює спеціально створена для цього служба.

Тепер до Відня з проханням поділитися досвідом звернуся міські влади Берліна, Монреаля та Кракова.

«Я попросив владу міста перевірити, в яких краківських школах можна було б впровадити такий пілотний проект, — заявив Лука Вантух, депутат краківської міської кради. — Таке рішення допомогло б у боротьбі зі зменшення смогу в місті. Це також спонукатиме дітей і батьків приїжджати до школи, наприклад, на велосипедах».

Депутат вважає, що насамперед таку заборону треба ввести в школах, розташованих на малих вуличках.

«Відразу я застерігаю, що ми не плануємо закриття в ранішні години основних вулиць, адже не хочемо обмежувати транспортних можливостей міста», — застеріг він.

У Кракові зараз працюють 109 самоврядних дошкільних закладів, близько 100 самостійних початкових шкіл, а також 11 державник дошкільних закладів. Крім цього, є ще понад 50 загальноосвітніх закладів, ліцеїв і технікумів.

Поки що ця ініціатива не набула популярності в місті. Однак з’вилися думки, що над цим варто помізкувати.

«Маю надію, що пілот переконає скептиків», — сподівається п. Вантух.


Читайте також:


Залишити коментар: