У Кабміні назвали, коли набуде чинності новий список професій із обов’язковою вакцинацією



Наказ Міністерства юстиції про розширення переліку професій, для яких вакцинація проти COVID-19 обов’язкова, набуде чинності 20 січня 2022 року. Він стосуватиметься всіх працівників органів місцевого самоврядування, установ охорони здоров’я державної та комунальної форми власності, а також усіх комунальних підприємств, установ та організацій.

- джерело.

У Кабміні назвали, коли набуде чинності новий список професій із обов'язковою вакцинацією

Перелік професій із обов’язковою вакцинацією Міністерство охорони здоров’я зареєструвало у четвер, 16 грудня. Про це йшлося під час селекторної наради щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території України, повідомляє пресслужба Уряду.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що на сьогоднішній день епідемічна ситуація з коронавірусом в Україні значно краща, ніж у багатьох європейських країнах. Останні шість тижнів спостерігається зниження кількості госпіталізованих. Кількість зайнятих COVID-ліжок зараз становить 21 567. За минулий тиждень, з 13 по 19 грудня, було госпіталізовано 12 908 людей.

Наразі в Україні вже запровадили додаткову дозу вакцини для людей із тяжкими супутніми захворюваннями. Крім того, за словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, у січні наступного року МОЗ планує розглянути питання щодо можливості запровадження бустерної дози з урахуванням підходів Європейського Союзу.

Нагадаємо, у п’ятницю, 17 грудня, Міністерство охорони здоров’я України розширило список професій, для яких обов’язковою буде вакцинація від коронавірусу. Повний список професій можна переглянути за посиланням.

Глава МОЗ Віктор Ляшко пояснив, що люди, які потрапили до переліку професій, найбільше взаємодіють з великою кількістю людей, а тому мають підвищений ризик інфікуватися.

Якщо представники цих професій відмовляться вакцинуватися, їх відсторонять від роботи і позбавлять зарплати на час карантину. Про звільнення поки що не йдеться.

Все ж таки відмовитися від COVID-щеплення можна, проте тільки в особливих випадках. 25 жовтня уряд затвердив порядок усунення працівників, які відмовляються від обов’язкового щеплення. Норма почала діяти з 8 листопада.


Читайте також:


Залишити коментар: