У Франції +40, у Португалїі +47: Європа далі потерпає від аномальної спеки та лісових пожеж



У кількох країнах Європи спостерігають аномальну спеку та безліч лісових пожеж. Наприклад, у Португалії температура повітря сягнула 47 градусів тепла.

Пише - джерело.

Пожежі в Іспанії, Португалії та Греції змусили тисячі людей тікати. В Іспанії та Португалії за останні дні через спеку померли понад 1000 людей.

Франція
За даними експертів, Західній Франції загрожує “тепловий апокаліпсис”, оскільки екстремальні температури продовжують вражати більшу частину Європи. Температура може досягти рекордного рівня в 15 регіонах південного заходу.

Від лісових пожеж у Франції останнім часом втекти понад 24 000 людей. Особливо сильно постраждав департамент Жиронда. Там пожежі вже знищили понад 14 тисяч гектарів.

Хвиля спеки також торкнулася інших регіонів Франції. У місті Брест температура досягла 40 градусів, що набагато вище за звичний середній показник у липні.

Іспанія
У Саморі точиться пожежа ще з вихідних. У гірському масиві Сьєрра-де-ла-Кулебра знайшли тіло пастуха. Це друга жертва пожежі в Заморі після того, як у неділю загинув 62-річний пожежник.

Пожежі також спалахнули в Кастилії і Леоні, Галісії, Андалусії та Естремадурі.

Очевидно, що зміна клімату вбиває. Це вбиває людей, вбиває нашу екосистему, біорізноманіття,
– заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Португалія

14 липня температура в Португалії досягла 47 градусів тепла. Це є рекордом липня. Через це одна третина материка залишається під надзвичайним ризиком пожежі.

Станом на зараз із країни евакуювали вже сотні людей. Влада Греції намагається уникнути повторення трагедії у 2017 році, коли 66 людей загинули під час пожеж.

Рекордні температури також очікуються в деяких районах Британії. Там вперше в історії оголосили червоне попередження про сильну спеку.


Читайте також:


Залишити коментар: