У Франківську знайшли скарби Довбуша. Гроші використають на будівництво нового мосту в Пасічну



У суботу 31 березня в Івано-Франківську знайшли велику скриню зі стародавніми монетами, посудом і коштовностями. На думку краєзнавців, це може бути частина легендарних скарбів опришка Олекси Довбуша.
Скриню на місці будівництва нового мосту до мікрорайону Пасічна виявив заступник місцевого активіста Олексій Кайда.

- джерело.

За словами Кайди, насправді скарб знайшли працівники наддосвідченої у цьому плані компанії-підрядника «Мостобудівельний загін-112», а сам він лише зауважив — «щось блищить». Це сталося під час забивання паль під восьму опору мосту.

Хоча проектом передбачені сім опор, міський голова Руслан Марцінків рекомендував поставити восьму. Треба все робити більшим і кращим, ніж у попередників, каже мер. Міський департамент архітектури на це, як завжди, промовчав.

Наразі скриня перебуває на експертизі. За попередніми даними, в ній знайшли золотих монет на 560 тис грн, срібних— на 700 доларів, а також посуду і коштовних прикрас на 270 млн євро. Оцінку зробили фахівці із бухгалтерії КП «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія», повідомила прес-служба міського голови.

«Уже сьогодні можна з великою ймовірністю прогнозувати, що ця скриня виявиться частиною скарбів опришка Олекси Довбуша, — говорить краєзнавець Іван Бондарев. — Я б на його місці теж закопав золото десь ближче до резиденції Потоцьких, бо тут ніхто не шукатиме. Може, ще закопаю».

На думку fb-експертів з усіх питань, близнюків Ігоря Жуваки та Василя Бамовського, скарби треба використати на те, щоб усі були здорові. З цього приводу в групі «Комуналка ІФ» у Facebook відбулася велика продуктивна дискусія, наприкінці якої нардеп Олександр Шевченко запросив усіх на «Буковель».

Читайте Довбуш. Чим закінчилася історія народного месника
Втім, за словами міського голови Руслана Марцінківа, скоріш за все, вміст скрині продадуть з аукціону, а на виручені кошти добудують міст на Пасічну. Грошей має вистачити ще й на освітлення фасадів найцікавіших руїн Івано-Франківська.


Читайте також:


Залишити коментар: