У “Дії” вже можна згенерувати важливий ковідний сертифікат для відтермінування вакцинації



Люди, які нещодавно перехворіли ковідом, можуть отримати відстрочку від вакцинації. Водночас, щоб у виздоровілих не виникло проблем з пересуванням чи відвідинами розаважльних закладів і закладів харчування, в додатку “Дія” для них передбачили окремий сертифікат.

- джерело.

За даними заступниці міністра охорони здоров‘я Марії Карчевич, СOVID-сертифікат можуть отримати особи, які нещодавно перехворіли на COVID-19 і мають підтверджений лікарем діагноз, інформує ТСН.

Вона наголосила, щоб документ з’явився у “Дії”, інформація про перенесений коронавірус обов’язково має бути внесена до електронної системи. Згенерувати сертифікат у “Дії” можна не раніше, ніж на 15 день після встановлення діагнозу із внесення його до ЕСОЗ.

Термін дії COVID-сертифіката про одужання – 90 днів. Він рахується від дня завантаження.

“Такий документ діє тільки для тих, у кого лікар встановив діагноз COVID-19 не раніше за 105 днів до запуску сертифіката і надалі. Адже за рекомендаціями ВООЗ можна і треба щепитися не пізніше, ніж за три місяці від появи симптомів або лабораторно підтвердженого COVID-19”, – сказала заступниця міністра.

За даними МОЗ, у застосунку “Дія” українці згенерували понад 300 тисяч сертифікатів про одужання від COVID-19

Запис У “Дії” вже можна згенерувати важливий ковідний сертифікат для відтермінування вакцинації спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: