У Чикаго судять чоловіка, який вкрав в українки 330 тисяч доларів



Днями 57-річному Ніколасу Червятюку, колишньому священикові української церкви в Чикаго, висунули обвинувачення. Його затримали, визначивши заставу в розмірі 5 тисяч доларів.

- джерело.

Духівника звинувачують у крадіжці понад 3З0 тисяч доларів з рахунків 96-річної парафіянки Неллі Бріджман, уродженки України, пише газета Експрес. Понад 20 років жінка була секретаркою церкви, де правив Червятюк.

Неллі Бріджман свого часу перебувала у нацистському концтаборі, а у 1950-му виїхала до США, де вийшла заміж. Її чоловік помер у 2004-му. Дітей у пари не було.

Як повідомляє Chicago Tribune, у 2015 році лікарі поставили Неллі невтішний діагноз — деменція (синдром стійкого порушення когнітивних функцій у результаті органічного ураження мозку). Оскільки жінка була одинокою, священик вирішив взяти її під свою опіку. Оформив довіреність, яка дозволяла йому керувати фінансами хворої парафіянки. Саму ж жінку невдовзі відправив у будинок для людей похилого віку.

Як відомо з матеріалів справи, Червятюк використовував гроші на фінансування двох ресторанів,

які відкрив разом із раніше судимим наркодилером. Крім цього, отець купив нерухомість у Чикаго. За даними ЗМІ, Червятюк також подорожував світом, декілька разів приїжджав в Україну, де проводив різноманітні оборудки з грошима. Коли у 2016 році стало відомо про шахрайство Ніколаса, УПЦ КП позбавила його сану.

Тим часом отець заперечував, що скоїв якийсь злочин. Запевняв, що знімав гроші з рахунків Неллі за її згодою, щоб опікуватися жінкою.

Підозрюваному загрожує 15 років позбавлення волі.


Читайте також:


Залишити коментар: