У Чернівецькій області батько відмовився від школи для своїх чотирьох дітей, бо “вони не раби”



У Чернівецькій області 41-річний житель села Самакова забрав дітей зі школи, бо “вони не раби” та “нікому нічого не винні”. Він упевнений, що соціум справляє негативний вплив на їхній розвиток.

- джерело.

Скріншот з онлайн-трансляції засідання суду


Чоловіка оштрафували на 850 гривень. Таке рішення ухвалив Путильський районний суд.

41-річний Дмитро Поп’юк – житель села Самакова Конятинської громади Вижницького району. Він відмовився від школи для своїх чотирьох дітей. У нього:

син 2013 року народження;

син 2009 року народження;

донька 2007 року народження;

син 2004 року народження.

Дмитро Поп’юк прийшов на суд без адвоката – він захотів представляти сам себе. Чоловік одразу повідомив, що винним себе не визнає.

Він пояснив суду, що визнає лише “природний закон життя, який не має права переступати ніхто”. А суспільство “переступило цей закон, створивши інші закони – соціальні”. Він переконаний, що соціум справляє негативне враження на його дітей.

На конкретне запитання судді, чому діти не ходять до школи, Дмитро Поп’юк сказав: “Мої діти мають повний вибір. Вони – не раби. Вони нікому нічого не повинні”.

На зауваження судді, що він як батько зобов’язаний забезпечити дітей освітою, чоловік сказав, що вони отримують сімейну освіту.

“А це вище, ніж освіта соціальна. Я відмовився від школи. Я свідомо написав заяву – “відмовляюся від соціального навчального впливу на формування свідомості моїх дітей”, – сказав Дмитро Поп’юк.

Ще він розповів суду про свого сина Матвія, хворого на невиліковну хворобу муковісцидоз. Причиною хвороби він вважає “порушення природного закону життя”. І відмова від школи, на його думку, один із кроків, який допоможе виправити ситуацію.

Путильський райсуд визнав чоловіка винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП – “невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”. Дмитра Поп’юка оштрафували на 850 грн. Також він має заплатити судовий збір у розмірі 454 грн.

Він одразу попередив, що буде звертатися до судів вищої інстанції, аби відстояти своє рішення забрати дітей зі школи. Ймовірно, на навчання своїх дітей батько не збирається відправляти.


Читайте також:


Залишити коментар: