У Черкасах косметолог зробив клієнтку інвалідом: дівчина втратила зір на одному оці



28-річна дівчина осліпла після татуажу очей в Черкасах. Через ненавмисне травмування очей Світлані Щербенко довелося проходити тривале лікування в Інституті очних хвороб імені Філатова в Одесі. Спочатку дівчина нічого не бачила одним оком, зараз лікарям вдалося відновити 35% зору.

- джерело.

“Перші кілька днів я лівим оком взагалі нічого не бачила. Все було наче залито білою фарбою. Зараз вже дещо бачу, поблизу навіть розрізняю особи. Але все одно перед оком туман, пелена.

Мені відновили 35 відсотків зору, а це не так багато. чи зможуть відновити ще, не відомо. Одягати на це око лінзу неможливо, адже там опік. око як і раніше болить. Серед моїх знайомих багато робили татуаж повік, але ні в кого не було таких жахливих наслідків. Моя подруга, до речі , робила цю процедуру у того ж майстра “, – розповідає Світлана.

Як зізнається дівчина, раніше вона зверталася з приводу татуажу брів до цього ж косметолога, але результат був позитивним. Але татуаж століття закінчилося плачевно. “Майстер при мені розпакувала голку, одягла рукавички, нанесла на повіки розмітку і анестетик.

Всі, хто проходив таку процедуру, знають, що від анестетика повіки німіють, після чого біль вже не відчувається.

У моєму випадку повіки відразу заніміли. Тут майстер згадала, що забула мене сфотографувати. Мовляв, вона завжди робить фото до і після процедури, і потрібно зробити фото “до”. Тому вона витерла розмітку косметичним спонжем і сказала мені відкрити очі – для фотографії. Я відкрила і в ту ж секунду відчула, як ліве око обдало холодом. Уже не тільки повіку, а сам очей, рогівку. “Здається, потрапило на око”, – сказала я.

“Візьміть спонжик і протріть, – відповіла майстер. – Не переживайте, нічого не трапиться. Анестетик хорошої якості. Тому максимум може бути роздратування”, – згадує Світлана.

Постраждала розповіла, що після попадання анестетика на рогівку ока, через дві години очей став сльозитися, а поверх очного яблука з’явилася плівка. “Майстер була дуже спокійною і вела себе так, як ніби це дійсно звичайна ситуація. Потім вона завдала мені новий шар анестетика і наступні дві години набивала стрілки.

Коли стрілки на обох століттях були готові, майстер сказала промити очі проточною водою. З правим оком ніяких проблем не відчула, але, як тільки відкрила лівий, з нього полилися сльози. Він все ще був занімілим. Умиваючись, я побачила, як з цього очі звисає якась плівка. “Все в порядку, – запевнила майстер. – Око може почервоніти, припухнути, з нього може виходити фарба. Так буває. Якщо буде повільно заживати, купите в аптеці загоює мазь”.

Потім вона сама помазала мені повіки якоюсь маззю і сказала, що на цьому процедура закінчена. Навіть зробила фотографію “після”, правда, сфотографувавши лише праве око. І хоча я як і раніше не могла нормально відкрити ліве око, я повірила її словами, що все в порядку. Подумала, їй видніше.

Вона, врешті-решт, працює не перший рік. Поки їхала додому, побачила, що у себе в соцмережах майстер опублікувала фото мого століття “до” і “після”. Я навіть подякувала її під цією фотографією “, – доповнила відвідувачка косметологічного кабінету. Наслідки попадання анестетика в око стали незворотними. Око наповнився кров’ю, з’явився різкий біль.

Через кілька днів з-за сильного болю і сліпоти на одне око їй все ж довелося звернутися до офтальмолога. “Приблизно через три години відчула в оці сильну різь. Подивившись в дзеркало, жахнулася: у мене полопалися капіляри, очей налився кров’ю і ставав все красно. Під вечір вже все очне яблуко було червоним. З’явився біль – мабуть, проходило дію анестетика.

Праве око не хворів, а лівий – жахливо. Було відчуття, що у мене там чужорідне тіло. Я подзвонила подрузі, яка в той день теж робила собі татуаж століття (у того ж майстра). Запитала, як йдуть справи у неї. Та сказала, що є невелика припухлість, але очі не болять і не сльозяться.

Я вирішила почекати. Все-таки майстер говорила, що це може тривати два дні. Тому намагалася не панікувати. Мені зробили татуаж у п’ятницю, попереду були вихідні. Я сподівалася, що на наступний день стане легше. Але назавтра я взагалі не змогла відкрити ліве око. Згадала, що майстер радила купити в аптеці мазь.

Провізор, побачивши моє око, сказала йти до офтальмолога. Я купила в аптеці тільки протимікробні краплі (їх же мені потім призначили в лікарні) та в понеділок рано вранці вже була в поліклініці “, – розповідає дівчина.

Дівчині був поставлений діагноз – опік рогівки ока. Якби вона звернулася в поліклініку раніше, зір вдалося б врятувати, вважають лікарі.

“Офтальмолог діагностувала опік рогівки. Коли я описала, як проходив татуаж, лікар одразу сказала, що це опік анестетиком. Пояснила, що мені відразу ж потрібно було ретельно промити око, а не просто протерти його спонжем. А вийшло, що око не промивали цілих дві години – поки майстер набивала стрілки. Виявилося, то, що у мене сильно почервонів і сльозяться очі, зовсім не норма, як говорила майстер. При таких симптомах потрібно тут же бігти в лікарню. А я упустила час.

Перший тиждень мене лікували в Умані. Потім направили до Одеси – в Інститут очних хвороб і тканинної терапії імені Філатова, де лікарі спеціалізуються на подібних опіках. Саме там мені змогли повернути 35 відсотків зору. Найбільше я боялася, що око повністю осліп і це назавжди”, – зізналася дівчина. Діагноз Світлани Щербенко звучить так: хімічний опік рогівки і кон’юнктиви третього ступеня. За словами лікаря-офтальмолога Олени Васильчук, коли Світлана звернулася до Уманської міської лікарні, її очей був у важкому стані.

“Око було червоне і опухле. Велика ерозія на рогівці свідчила про хімічний опік”, – уточнила лікар. Світлана розповіла, як на інцидент відреагувала сама майстер татуажу. Жінка навіть обіцяла вислати гроші на лікування, але на карту не надійшло жодної гривні. Майстер також сказала, що вона їй нічого не винна, так як дівчина була у неї за акційною ціною.

“Вона ніби як дуже здивувалася:” Світланка, у мене такого ще не було. Не знаю, як це могло статися “. Я сказала, що у мене немає грошей на лікування. Це була чиста правда. Все сталося в той момент, коли грошей до зарплати практично не залишалося. А мені призначили дорогі медикаменти.” Я допоможу, звичайно , – сказала тоді майстер. – Розкажи, що там вийде за чеками “.

В той момент виходило 3200 гривень. Я надіслала майстру номер своєї банківської картки, як вона і просила. Але грошей не отримала. На другий день вона мені передзвонила: “А коли ми робили стрілки, якого числа?” Я нагадала їй. І тут раптом майстер заявила: “Так ти ж у мене була по акції!”.

Мовляв, заплатила менше, тому що в той день у неї були знижки. Це правда, але тільки яка різниця, була я по акції чи ні. “Це означає, що ти була моделлю, – повідомила вона. – А на моделях вчаться, тому я тобі нічого не винна”.


Читайте також:


Залишити коментар: