У Британії підтверджено перший випадок смерті від штаму Омікрон



Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон повідомив, що щонайменше одна людина в країні померла від штаму Омікрон. У зв’язку з цим необхідно відмовитися від твердження, що це м’якша версія коронавірусу, і визнати абсолютну швидкість, з якою він поширюється серед населення.

- джерело.

Омікрон у Британії


Відповідну заяву чиновник зробив під час відвідування центру вакцинації у Паддінгтоні на заході Лондона прем’єр-міністр країни Борис Джонсон, пише The Guardian. За його словами, на тлі нового факту потрібно посилити прискорення програми бустерних ін’єкцій у Британії.

Прем’єр назвав такий захід найкращим, що можна зробити у цій ситуації.

Зі свого боку Міністр охорони здоров’я Великої Британії Саджид Джавід в ефірі телеканалу Sky News заявив, що Омікрон поширюється “феноменальними темпами”. За його словами, в Британії наразі спостерігається “припливна хвиля” випадків захворюваності на новий штам, який охопив країну за кілька тижнів.

Він наголосив, що загалом у країні близько 3 тис. підтверджених випадків захворювання Омікроном, з них 10 осіб госпіталізовано, один помер.

На думку Джавіда, низький рівень госпіталізації та смертності від нового штаму не означає, що можна розслабитися, оскільки між реєстрацією випадків захворюваності та смертю завжди спостерігається відставання.

Згідно з даними сайту Worldometers, який слідкує за ситуацією з захворюваністю на коронавірус у світі, всього з початку пандемії у Британії зафіксовано 10 819 515 випадків захворювання на COVID-19. Померло від нього 146 439 осіб, одужало 9 490 407.


Читайте також:


Залишити коментар: