“У 30% хворих нові симптоми”: змінився перебіг Дельта-штаму COVID-19 в Україні



У хворих на новий штам “Дельта” дещо змінились симптоми. Зокрема, якщо раніше втрата смаку та нюху була нехарактерною для Дельти, то зараз – картина змінилась.

- джерело.



Про нові сиптоми розповіли лікарі, які працюють із хворими на коронавірус, передає ТСН.ua.
“Симптоми частково залишилися класичними: втрата нюху та смаку, температура. Але відсотків 30 – це нові симптоми. Приміром, сильний головний біль, задуха, пневмонія, яка виникає одразу, вже може бути на 2-3 день після початку захворювання, низька сатурація, котра теж різко виникає майже одразу. Її важко спрогнозувати. Також пацієнти часто скаржаться на нудоту, проблеми зі шлунково-кишковим трактом. “Дельта”-варіант має стрімке протікання. Крім того, особливістю “Дельти” є поліорганність, тобто коли вражається багато органів: це може бути легені, серце, шлунок, нирки і т.д. Часто хворі скаржаться на гастрит. Часто виникає підвищення тиску, особливо у перший день прояву захворювання, потім він різко може падати”, – розповіла лікарка Олена Лазаренко.

Окрім того лікарка зазначали, що частіше почали хворіти молоді українці. Вона пов’язує це із дотриманням літніх людей карантинних правил, у той час як молодь ними нехтує.

Головна епідеміологиня сусідньої із Тернопільщиною області Наталія Іванченко-Тімко розповіла, що втрата нюху і смаку сьогодні знову стали одними з основних симптомів COVID-19.

“Впродовж останніх двох тижнів знову почали з’являтись такі симптоми, як втрата смаку та нюху. Їх не було вже тривалий час. Запалення легень та пневмонії й надалі виникають. Масових повідомлень про тромбози поки ще нема. Але серед числа летальних випадків через COVID-19, то досить багато є тромбоемболій легеневої артерії”, – розповіла епідеміологиня Львіщини.


Читайте також:


Залишити коментар: