Тисячу від Зеленського за вакцинацію можна отримати до 19 грудня: як це зробити



В Україні отримала можливість отримати 1000 грн за проходження повного курсу вакцинації проти коронавірусу до офіційного старту виплат 19 грудня. Для цього потрібно оновити застосунок Дія до останньої версії та записатися на тестування послуги. Заявки приймаються до 18 грудня.

- джерело.

Вже майже 2 млн українців оформили віртуальні картки для отримання 'тисячі від Зеленського за вакцинацію'

“Оновлюйте Дію, записуйтесь на бета-тест через спливаюче вікно після оновлення. Ми відкриємо доступ для отримання послуги в “єПідтримка”, – повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Завантажити останню версію офіційної застосунку Дія можна у Google Play (версія 3.0.19) або App Store (версія 3.0.23). Після цього автоматичне вікно для запису на бета-тест з’явиться при першому запуску оновленої програми. Важливо: якщо ви “скинете” повідомлення при його показі, воно більше не з’явиться.

Так виглядає повідомлення про запис на бета-тест

При цьому вже майже 2 млн українців оформили віртуальні картки для отримання “тисячі від Зеленського за вакцинацію”. Понад 500 тис. осіб записалися на отримання виплати у тестовому режимі. В уряді запевняють: виплату почнуть видавати вчасно – 19 грудня.

Про це на засіданні Кабміну повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Воно транслювалось на YouTube-каналі уряду.

“За кілька днів банки відкрили понад 1,7 млн віртуальних карток для виплат вакцинованим громадянам 1000 грн. У понеділок (13 грудня. – Ред.) почалося тестування і вже сьогодні (15 грудня. – Ред.), за перші дві доби роботи пілотного проєкту для тестувальників, оформлено понад 500 тис. заявок на виплату”, – розповів прем’єр.

До того ж він запевнив, що повноцінна виплата цих грошей точно розпочнеться раніше від анонсованого терміна. Тобто 19 грудня.

“З 19 грудня кожен вакцинований українець зможе витратити свою 1000 грн. Уряд продовжить працювати над удосконаленням програми”, – наголосив прем’єр.

Список банків, де можна відкрити картку для отримання “тисячі Зеленського за вакцинацію”
У майбутньому кількість під’єднаних до програми банків збільшиться, повідомили у Міністерстві економіки. Наразі картки видають:

Monobank;

Альфа Банк;

А-банк;

ПриватБанк;

Укргазбанк;

Ощадбанк.

“Поступово долучатимуться й інші банки. Використовувати вже наявний рахунок у банку неможливо”, – зазначили в міністерстві.

На що можна буде витратити ці гроші
Роздача тисячі гривень за вакцинацію спрямована насамперед на підтримку бізнесу, а не людей. Пересічним українцям просто дається можливість додатково скористатися низкою послуг.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Водночас він наголосив: програма спрямована на підтримку низки напрямів бізнесу – що найбільше, на думку влади, постраждали від пандемії COVID-19, і де є загроза втрати робочих місць:

креативних індустрій (кінотеатри, театри, кінотеатри, музеї тощо);

спортивних і фітнес-залів;

внутрішніх перевезень.

Нині міністерство працює над розширенням кола сфер, де вакциновані зможуть використати свої заохочувальні виплати. Зокрема, вже оголошено, що “тисячу Зеленського” можна буде витратити на купівлю книг, а для українців старших 60 років – на купівлю ліків.

Що відомо про "тисячу Зеленського за вакцинацію"

 


Читайте також:


Залишити коментар: