“Тисяча за вакцинацію від Зеленського”: як отримати, за який термін потрібно витратити і що на неї можна купити



З 19 грудня усі вакциновані двома дозами українці зможуть отримати 1 тис. грн, обіцяну президентом України Володимиром Зеленським. Тестові виплати вже розпочалися. Взяти участь у програмі можна за допомогою застосунку Дія та онлайн-банкінгу. Витратити кошти потрібно протягом 4 місяців після дня надходження. Купити можна книги, квитки в кіно, театр, на концерт, на поїзд чи літак, а також абонементи у спортзал тощо.

- джерело.

'Тисячу від Зеленського' не дадуть грошима на руки

Що потрібно зробити, щоб отримати 1000 грн за вакцинацію, читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Як оформляти?
Щоб отримати допомогу, потрібно відповідати трьом вимогам:

бути старше 18 років;

мати 2 дози щеплення від коронавірусу однієї з вакцин, схвалених в Україні (Coronavac, AstraZeneca/Covishield, Johnson&Johnson, Moderna, Pfizer);

оформити сертифікат про вакцинацію в додатку “Дія”.

Інструкція для отримання коштів виглядає так:

У Дії потрібно перейти на послугу “єПідтримка”;

пройти перевірку на відповідність зазначеним критеріям;

відкрити в онлайн-банку віртуальний рахунок та отримати гроші.

Оформити картку можна в одному з банків, які співпрацюють із програмою. Наразі це ПриватБанк, Ощадбанк, Монобанк, А-банк, Альфа-банк, Укргазбанк.

Як отримати 1000 грн через ПриватБанк:

оновити застосунок “Приват24” до останньої версії;

зайти у вкладку “Гаманець”;

натиснути меню “Додати”;

вибрати картку “єПідтримка”.

Як отримати 1000 грн через Ощадбанк:

оновити застосунок “Ощад 24/7”;

у додатку зверху праворуч натиснути “+”;

після цього вибрати “Замовити картку” – > “єПідтримка”.

В інших банках алгоритм той самий. Обов’язково використовувати мобільні програми. Жодних комісій за обслуговування віртуальних карт, на які приходитимуть гроші, не буде. Картки будуть будуть безкоштовними.

Коли прийдуть гроші?
Офіційний старт виплати – 19 грудня. Але гроші можна отримати і до цього – потрібно оновити застосунок Дія до останньої версії та записатися на тестування послуги. Заявки приймаються до 18 грудня. Важливо: якщо ви “скинете” повідомлення про запис на бета-тест при першому показі, більше воно може з’явитися.

Станом на 17 грудня виплати у тестовому режимі проводять Монобанк, Альфа-Банк та А-банк. За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, за першу добу гроші одержали 500 тис. осіб. На це пішло 500 млн грн.

Якщо ви не записувались на бета-тест, то гроші прийдуть після 19 грудня. У Мінцифри попередили: затримка у надходженні коштів може становити до 10 днів. У відомстві запевняють, що до 29 грудня усі, хто зареєструвався у програмі заздалегідь, гроші отримають.

На що та коли витрачати?
На те, щоб витратити гроші, українці мають до 4 місяців. У разі невикористання, суму буде повернено державі.

Віртуальною карткою можна також розплатитися в інтернеті або за допомогою NFC. Гроші не можна перевести в готівку або переслати іншій людині. Витратити їх можна буде лише на певні товари та послуги і лише на український бізнес:

розрахуватися за квитки в кінотеатр, театр чи концерт;

придбати книжки;

оформити абонемент у фітнес-клуб;

купити квиток на поїзд чи літак (у межах України).

Якщо товар чи послуга коштує понад тисячу гривень, продавець може розбити чек на дві частини. Тоді 1000 грн) буде оплачена з картки “єПідтримка”, а все інше – із звичайної банківської картки.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що “тисячу Зеленського за вакцинацію” зможуть отримати навіть не зареєстровані у Дії українці. Зробити це вони матимуть змогу не раніше липня 2022 року. А ось яким способом поки невідомо.


Читайте також:


Залишити коментар: