Замінники цукру або підсолоджувачі призначають пацієнтам з цукровим діабетом або ожирінням, якщо їм важко відмовитися від звички їсти солодке. Однак вживати здоровій людині підсолоджувачі дієтологиня Світлана Фус не рекомендує.
Пише - джерело.В останні роки з’явилися дані про несприятливий вплив цих речовин на роботу печінки, підшлункової залози, а також на вуглеводний обмін в цілому. Тому, якщо ви можете відмовитися від цукру і підсолоджувачів, то найкраще відмовтеся зовсім.
Достатню кількість глюкози і фруктози містять фрукти, сухофрукти, мед і ягоди. Якщо ви не прибрали їх з раціону, то додавайте їх на сніданок та обід в межах норми.Використовувати знежирені молочні продукти можна, якщо жиру надходить достатньо з інших продуктів харчування. Найкраще використовувати молочні продукти в невеликих кількостях, середньої жирності. Наприклад, стакан кефіру або іншого кисломолочного продукту (1-2.5%) і 100 г сиру (5-9%), якщо вони більшої жирності, їх кількість зменшується.
Будьте здорові!