“Цей документ урегульовує”: Зеленський підписав важливий закон



Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо особливостей оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України людям, які проживають у зоні проведення АТО чи зоні проведення заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони.

Про це повідомляє пресслужба офісу президента.

- джерело.

“Цей документ урегульовує питання оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають у зоні проведення антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях або переселилися з такої зони під час проведення АТО та/або здійснення зазначених заходів”.

Згідно із законом, таким громадянам документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, оформлює центральний орган виконавчої влади за місцем звернення особи чи її законного представника до уповноважених органів на території області, в якій проводиться АТО.

Оформлення таких документів громадянам, які переселилися із зони проведення АТО, здійснюється центральним органом виконавчої влади за фактичним місцем проживання, перебування особи.

Для внесення відомостей про місце проживання до документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають чи проживали у зоні проведення АТО може використовуватися інформація з державного реєстру виборців.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Верховна Рада ухвалила зміни до закону “Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції” щодо особливостей оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України” № 371-ІХ 12 грудня 2019 року.


Читайте також:


Залишити коментар: