“Це ж не діаманти!”: розлючені активісти стоять під дверима ВР. “Вимагаємо зменшення…”



“Ліки не діаманти!”, “Зробіть ліки дешевшими!”.

- джерело.

З такими гаслами пацієнтські організації вийшли на акцію “Ліки – не коштовності” під Верховну Раду та вимагають від депутатів знизити ціни на ліки.

“Ми – пацієнтська спільнота, принесли до Верховної Ради “коштовні” таблетки. Цим ми хочемо звернути увагу, що ціни на ліки у нас в Україні завищені.

Ми будемо дарувати народним обранцям отакі “коштовності” і просити їх зробити так, щоб ціни на ліки в українських аптеках стали дешевші”, – розповідає представниця Пацієнтів.

За її словами, для цього потрібно проголосувати за законопроект №2089, який вводить паралельний імпорт для лікарських засобів.

“Нещодавно Верховна Рада проголосувала за проект закону №1230, який започатковує в Україні паралельний імопрт для ряду товарів.

Це означає, що гаджети, побутова техніка, одяг, косметика та ряд інших товарів стануть імпортними та дешевшими. Але ліків серед них немає”, – розповідає представниця Пацієнтів.

Активісти принесли звернення до депутатів із закликом внести законопроект в порядок денний сесії Верховної Ради та якнайшвидше його розглянути.

Пацієнтські організації кажуть, що проаналізували ціни на ліки в українських аптеках і в аптеках сусідніх європейстких держав і помітили, що в середньому в Україні ціни на ті ж ліки вдвічі або втричі дорожчі.

За їх словами, механізм паралельного імпорту для ліків уже 20 років працює у країнах Європейського Союзу. Це дало змогу знизити ціни на ліки на 20% в ЄС.

В Грузії ціни на ряд препаратів знизились приблизно на 30%.


Читайте також:


Залишити коментар: