Це просто неймовірно: божевільні кадри старту Falcon Heavy



Стартувала ракета Під пісню Девіда Боуї

- джерело.

6 лютого засновник Space X Ілон Маск вперше запустив в космос найважчу ракету-носій в світі Falcon Heavy.

Стартувала ракета Під пісню Девіда Боуї. На борт ракети помістили особистий спорткар підприємця Tesla Roadster. SpaceX вперше запустила Falcon Heavy з космодрому космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді. Ця та ж стартовий майданчик, з якої відправляли “Аполлон-11” з Нілом Армстронгом на Місяць.

Усередині ракети старий автомобіль Маска Tesla Roadster вишневого кольору, в яку посадили манекен в скафандрі SpaceX. Машину використовують як вантаж, щоб не ризикувати справжнім.

У капсулі з машиною лежать в капсулу з Tesla поклали книга “Автостопом по галактиці”, плакат з написом “Не панікуй!”, Що відсилає до роману, і рушник. Сходинки Falcon 9 повинні відокремитися від ракети і повернутися на землю для повторного використання. Третя продовжить виводити вантаж до Марса на орбіту Сонця і незабаром теж повернеться на Землю.

Falcon Heavy – перша ракета надважкого класу компанії SpaceX. Вона складається з двох ступенів: перша – це три блоки, а друга аналогічна тій, що використовується на Falcon 9. Вона здатна нести до 16,8 тонн корисного вантажу при польоті до Марса і до 63,8 тонн на низьку орбіту Землі.

Вона унікальна тим, що це єдина надважка ракета, чий розгінний блок повністю повертається на землю.


Читайте також:


Залишити коментар: