«Це маркетинговий хід! Народ дурний»: що кажуть вкладники піраміди B2B Jewelry після її краху



27 серпня в СБУ заявили про те, що накрили фінансову піраміду, яка обдурила понад 600 тисяч осіб.

- джерело.

При цьому в спецслужбі не опублікували назву, однак по фотографіях швидко стало зрозуміло, що мова про B2B Jewelry – мережу ювелірних магазинів, які залучали клієнтів перспективою виплат величезного кешбеку. Гроші капали людям щотижня на картку протягом року після придбання товару.

«Апостроф» поспілкувався з вкладниками B2B Jewelry, щоб дізнатися їх історії про вклади в піраміду. Цікаво, що багато хто з них до цих пір не вірить в шахрайство Гонти. Інші ж не знають, як їм тепер виплутатися.

«Може собі щось таке організувати?»

У мережі новина про падіння B2B Jewelry викликала цілком очікувану реакцію. Більшість українців дивувалися з приводу того, як в країні знайшлося стільки легковірних громадян, готових в черговий раз повірити обіцянкам шахраїв. Особливо з урахуванням того, що це вже далеко не перша фінансова піраміда в історії України.

«Може собі щось таке організувати? МММ і подібні за стільки років нічого не навчили, люди все одно несуть гроші»,« Та ну вас! Ці папери забезпечені золотом!!!!! Ви всі просто заздрите! Ну зовсім трошки пірамідка. Але ці власники золотих запасів ще себе покажуть! Як мінімум на мітингах під МВС і НБУ»,«А можна ще якийсь поіменний список і заборонити їм голосувати? А ще обмежити доступ до соцмереж, щоб не несли свої думки в маси», – дивувалися користувачі мережі.

«Це все маркетинговий хід!»

Однак багатьох вкладників B2B Jewelry не так легко збентежити. Ми зв’язалися з декількома активними учасниками піраміди і ось що вони нам розповіли.

«У червні після карантину я вклав тисяч 50 гривень. А до карантину ще десь 15 тисяч доларів. З червня місяця вони все виплачували по новим придбанням, але ось зараз літо, весь бізнес просідає. Мені здається, що це (обшуки СБУ – Ред.) маркетинговий хід, зараз викуплять все, що є в магазинах. А з вересня почнеться нова хвиля, люди підуть знову купувати. А чого не отримати кешбек хороший?», – розповів в коментарі «Апострофу» вкладник Микола.

«У нас народ якийсь дурний. Там якась дурепа вже вени ріже через 100 тисяч. Їй же казали, щоб ніколи не брала кредити на покупку. Ну, йди і вішайся. Гонта робить бізнес. Бізнес працює – отримуємо кешбек, бізнес зупинився не з його вини, а з вини влади – кешбек не виплачується, чекаємо кращих часів. Ось цей наїзд черговий нічим не закінчиться», – заявив він.

Ще один учасник B2B Jewelry в розмові з нами був не настільки категоричний, але теж не хоче вірити, що його обдурили.

«У всьому світі використовують кешбек і подарункові сертифікати. Це не фінансова піраміда. Сертифікати підкріплені товаром, у чому сьогодні переконалися багато покупців», – заявив нам Віталій.

При цьому він вважає Миколу Гонту чесною людиною, оскільки «той виконував умови за сертифікатами». Аргумент про те, що творець піраміди платив своїм вкладникам грошима інших «інвесторів» теж не пройшов.

«У торгівлі прибуток формується з продажів, а це гроші інших людей», – парирував Віталій.

“Мій син інвалід, а я пенсіонер. Вклали все, що було”

Сама вразлива категорія вкладників – пенсіонери. Деякі з них віддали всі заощадження і тепер не знають, що їм робити далі.

«Мій син інвалід 1 групи вклав 100 000 рублів, я 90 000. Якщо порахувати всі вкладення тільки моєї сім’ї, то вони складуть 5,500 доларів. Я на пенсії, для мене це великі гроші», – розповіла нам Лариса.

За її словами, родина вклалася в піраміду приблизно в січні-лютому. Виплати за сертифікатами вони встигли отримати за два місяці, потім все припинилося. У компанії перестали відповідати на дзвінки і СМС.

«На ці сертифікати зараз забрати срібло, золото, яке коштує в 10 разів дорожче, ніж в інших ювелірних магазинах. І куди його? Коронавірус Гонті став на “руку ..”. Є вагома причина далі брехати людям. Такі махінації йому просто так всесвіт не пробачить, занадто багато людей похилого віку та малозабезпечених сімей увів в оману. Буде йому “суд Божий” … », – додала вона.

«Грошей зараз немає зовсім. Перший раз зробила придбання десь в січні, начебто все було нормально, навіть почала отримувати кешбек. У березне всі прикрили і грошей я не отримувала до червня. На початку літа мені зателефонували і запропонували зробити нову покупку, щоб знову почати отримувати гроші. Я думала і погодилася, особливих коштів не було. Подруга (я у неї в мережі) переконала взяти кредит. Мовляв, з кешбеку зможу виплачувати відсотки і ще залишиться. Тепер борг майже 100 тисяч гривень і я не знаю як з ним буду розплачуватися», – розповіла нам киянка Валентина.

«Гаряча лінія B2B Jewelry вже кілька днів не відповідає. Гроші в профілі висять, але вивести їх я не можу, все заморожено. Залишається тільки чекати», – сказав нам ще один вкладник, який попросив не називати його імені.

Схоже, що чекати йому та іншим «інвесторам» доведеться ще довго. Цілу вічність.


Читайте також:


Залишити коментар: