“Це ходіння по краю прірви, ми не витримаємо і підемо”: лікар закликав українців вакцинуватися (ФОТО)



Штам “Дельта” масштабно поширюється Україною, медики повідомляють про колосальне навантаження на лікарні, котре виникло з черговою хвилею епідемії. Зокрема, мер міста Рівного Олександр Третяк поширив звернення головного лікаря Рівненської міської лікарні Євгена Кучерука до українців із емоційним закликом.

- джерело.

“Ми просто не витримуємо такого навантаження! Уявіть, коли в лікарні 340 хворих з ковід, щоб їх обслуговувати треба мінімум 600 пересоналу! Люди мали би допомогти медикам та вакцинуватися! Бо це єдине спасіння для усіх нас!..

Закликаю…, вакцинуйтесь, дотримуйтесь простих правил, які вбережуть вас від потрапляння до лікарні з COVID-19. Якщо вже захворіли, вчасно розпочате лікування в ранній період хвороби рятує життя, запобігає тяжкому перебігу чи полегшує симптоми хвороби.

Це єдине, що зараз треба пам’ятати. Повірте, лікування в умовах стаціонару в кризовому стані – це ходіння по краю прірви, навіть за умови, коли у нас є достатньо кисню.

Ми пролікували близько 6000 хворих. Померло станом на ранок сьогодні 536 жоден з них не вакцинований! За показниками добової смертності Україна наздогнала європейські країни весни 2020 року, коли щодня помирало 500 хворих.

Багато людей не звертається до лікарів, носять хворобу в собі, наражаючи на небезпеку оточуючих і себе часом доводять до стану, коли допомогти вже не можна. У мене відчуття, що центральній владі бракує сили волі, щоб побороти цю ситуацію, а нашим співгромадянам бракує відповідальності за своє майбутнє.

Ми мали достатньо часу, щоб навчитись на чужих помилках, але замість того – змушені в ручному режимі виправляти свої. Ситуацію в місті доводиться контролювати в ручному режимі, щоденно спілкуватись з головними лікарями та півроку буквально вимагати забезпечені киснем ліжко-місця від області, адже логістичний алгоритм скомпонований так, що тяжкохворих пацієнтів відправляють до лікарні нашої громади.

Чому уряд не вживав превентивних заходів, для чого було доводити ситуацію до критичної, коли все можна було зробити відповідально, без паніки і сотень смертей…”, – ідеться у повідомленні.




Читайте також:


Залишити коментар: