“Це дуже сумно, але штам “Омікрон” зупинить лише це”: лікарка про потенційну загрозу вірусу



Небезпечний штам “Омікрон” наближається до кордонів України. Медики готуються до можливого сплеску захворюваності, проте науковці все ще видуть дослідження вилучених зразків нового варіанту вірусу.

- джерело.



Як інформує “Obozrevatel”, дані про рівень небезпеки нового штаму коронавірусу Омікрон можуть бути отримані не раніше, ніж в останній декаді грудня. Але посилення контролю за дотриманням карантинних заходів вже сьогодні може суттєво знизити захворюваність на COVID-19 в Україні.

Таку думку висловила професорка, докторка медичних наук Алла Волоха.

“За три тижні ми отримаємо першу інформацію від дослідників щодо небезпеки Омікрону”, – спрогнозувала вона.

“Поки що ситуація не уточнена, Омікрон вважається небезпечним варіантом. Допоки це так, усе буде перекрито”, – сказала вона, маючи на увазі закриття кордонів низки країн через небезпеку нової хвилі пандемії.

Коментуючи дані нового соціологічного опитування про те, як українці дотримуються карантинних вимог, зокрема чи носять маски і чи дотримуються соціальної дистанції, медикиня зауважила: “Це сумно. Ми самі себе не захищаємо. Хто в цьому винен?”

Відповідаючи на запитання, чи варто в Україні посилити контроль за дотриманням карантинних заходів, Волоха сказала: “Я зовсім не проти, щоб контроль за дотриманням маскового режиму, соціальної дистанції у громадських місцях, у ТРЦ тощо був жорсткішим”.

“Я думаю, що тоді ми могли б знизити захворюваність. Наскільки суттєво, важко сказати, але в колективах теж хворіли б менше. Є дослідження багатьох країн – це працює. Звичайно, цього недостатньо, але це дуже важливий момент. Це безумовно впливає на захворюваність”, – наголосила лікарка.


Читайте також:


Залишити коментар: