Три тижні була в комі – маска “вросла” в обличчя: моторошна історія українки, котра перенесла Covid-19



На Вінниччині відома педагог Ніна Лашина 46 днів провела у реанімації, з яких 23 дні знаходилася у стані коми.

- джерело.

Історію жінки, яка подолала коронавірус, розповіло видання “33-й новини”.

61-річна Ніна Лашина захворіла на коронавірусну хворобу ще під час виборів у жовтні, коли працювала в обласній виборчій комісії і зустрічалася з багатьма людьми.

“Коли піднялася температура, викликала “швидку”, бо розуміла, що з моїм цукровим діабетом жартувати не можна. Приїхала бригада, але лікар щось увесь час метушився, комусь телефонував і мене навіть як слід не прослухав. Запевнив, що нічого страшного, і поїхав. Того ж дня потрапила до свого сімейного лікаря. Вона одразу зрозуміла, що у мене двостороння пневмонія, і направила на госпіталізацію. Поклали у терапію 1-ї міської лікарні. Але там я була недовго, бо піднявся цукор до 31,9 і я впала в кому…”, – розповіла жінка.

Жінка 23 дні знаходилася на апараті штучного дихання.

“Ніхто не давав ніяких прогнозів. Сини чергували біля лікарні і лише запитували санітарів, які виносили чорні мішки, чи це не Лашина… Я була однією з найважчих пацієнток. По моєму випадку збиралася колегія Академії медичних наук України, консультувала професор Лариса Мороз. Сини шукали найдорожчі дефіцитні медикаменти, які хоча і не були протокольними, але ефективними у боротьбі з короною для деяких пацієнтів”, – поділилася своєю історією Ніна Ріхардівна.

Завдяки неймовірним зусиллям лікарів і за підтримки родини (обидва сини жінки з родинами також перенесли коронавірус, а один з них також був у реанімації) жінці вдалося одужати.

“На 24-й день коми нарешті прийшла до тями. Коли відкрила очі, побачила над собою лікаря, який контролював роботу апаратів. Він мені посміхнувся, і я відчула себе живою. Додому мене виписали ще через два тижні. За 46 днів маска вросла мені в обличчя. Змащувала мазями, щоб розм’якла шкіра і я могла витягнути рештки маски, які врізалися у перенісся. Ходити самостійно не могла. До синів мене вивезли на візкові. Діти принесли джинси, але коли я вставала з каталки, вони з мене злетіли і я на вулиці залишилася в одному памперсі. За час хвороби втратила 30 кілограмів…”, – поділилася жінка.

Для відновлення організму після важкої хвороби жінка звернулася до фахівців Вінницького обласного клінічного диспансеру, які виходжують пацієнтів, котрі важко перехворіли кронавірусом.

“У “чорнобильську” лікарню мене занесли на руках. А звідти я вже вийшла своїми ногами зовсім іншою людиною”, – розповіла жінка і закликала українців берегти своє здоров’я.


Читайте також:


Залишити коментар: