Третя доза вакцини: Комаровський розповів, навіщо вона потрібна



Доктор Євген Комаровський не проти третьої дози вакцини від коронавірусу. Але в ВООз вважають це не етичним, адже не в кожній країні навіть одна доза для кожного знайдеться.

- джерело.

Про це написав на своєму сайті Кomarovskiy.net.

За слова лікаря-педіатра, ВООЗ зараз не рекомендує робити третє щеплення від коронавірусу і закликає країни відмовлятися від цієї ідеї з етичних міркувань. Адже не всі країни в повній мірі забезпечили населення хоча б одним щепленням від коронавірусу, і в цей час інші країни роблять вже по три. Хоча цю третю дозу можна було б пожертвувати нужденним країнам.

Однак, в Ізраїлі і США вже активно ставлять третє щеплення і це доводить, що потреби своєї країни все ж важливіше, ніж інших, вважає Комаровський.

Заклики ВООЗ не робити третю дозу вакцини Комаровський порівняв із закликами закрити ресторани, адже в Африці голодують.

Імунологи вже довели, що третя щеплення в 3-4 рази збільшує кількість антитіл до вірусу. А це збільшує шанси стримати поширення штаму “Дельта”.

Доктор позитивно ставиться до третьої дозі вакцини і закликає українців і жителів інших країн зробити її, якщо є така можливість.

Крім того, Комаровський радить не упускати шанс зробити щеплення новою вакциною після повної вакцинації двома дозами. Якщо новий препарат до цього часу не з’явиться, то підійдуть і вже наявні препарати.

Також Realist.online повідомляв, що Комаровський розповів про те, як довго штам “Дельта” живе на поверхнях.


Читайте також:


Залишити коментар: