Токаєв відмовився приймати російський орден Олександра Невського: у Кремлі відхрещуються



Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відмовився прийняти російський орден Олександра Невського, яким його запропонували нагородити у Кремлі.

Пише - джерело.

Втім глава Казахстану вирішив не приймати жодних нагород, поки перебуває на посаді. Так заявляють у його пресслужбі.

Про нагородження Токаєва написав у своєму Telegram-каналі політолог Єрбол Єділов.

“Глава держави подякував за надану честь. Проте ним було ухвалено рішення до завершення його президентських повноважень не приймати ні вітчизняні, ні закордонні нагороди. З цієї ж причини під час нещодавнього візиту до Бішкека президент відмовився від найвищого киргизького ордена Манас першого ступеня”, – написав він.

Інформацію підтверди речник Касим-Жомарта Токаєва Руслан Желдібай у відповідь на запит Tengrinews.kz.

До слова, орден Олександра Невського можуть вручати іноземним політичним діячам, зокрема, за досягнення у розвитку багатостороннього співробітництва з РФ У пресслужбі Токаєва кажуть, що перед російською нагородою політик уже відмовився від нагороди під час візиту до Бішкека.

Своює чергою, у Кремлі зауважують, що нагороджувати президента Казахстан не планували. “Я не знаю, звідки ця інформація, бо жодного нагородження і не планувалося. У планах такого не було”, – повідомив прессекретар російського президента-диктатора Дмитро Пєсков в коментарі російському ЗМП.

Як повідомлялося, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у присутності російського президента Володимира Путіна заявив, що його країна не визнає державності так званих “ДНР” та “ЛНР”. Таку заяву він зробив під час виступу на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.


Читайте також:


Залишити коментар: