Тернополяни таки притиснули владу: відзавтра у місті скасують подорожчання проїзду в громадському транспорті



Уже завтра тернополяни знову матимуть змогу їздити в громадському транспорті за старими цінами. До цього вони дійшли, натиснувши на місцеву владу численними мітингами та масовими акціями протесту.

- джерело.

Нагадаємо, з 1 листопада у цьому обласному центрі вартість проїзду у тролейбусах зросла із 4 до 8 грн, а в маршрутних автобусах – із 5 до 9 грн. Незадоволені містяни вийшли на вулиці Тернополя та вимагали у влади повернення до попередніх тарфів. Відтак, чи не вперше в історії українських міст, після протестів жителів виконком міськради таки вирішив повернути попередні тарифи вже від завтра, з 6 листопада.

Саме сьогодні, виконавчий комітет Тернопільської міської ради скасував своє рішення від 30 жовтня «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом у Тернополі», яким підвищувала вартість проїзду у громадському транспорті.

Загалом, у акції проти подорожчання проїзду взяло участь близько тисяча осіб. Люди блокували пішохідні переходи, центральні вулиці міста. Зокрема, сьогодні, за даними місцевих ЗМІ, півтисячі осіб зібралося під будівлею міськради. Вони кричали «Ганьба!», «Скасувати рішення виконкому», а також обіцяли на тиждень перекрити вулиці, якщо їхніх вимог не виконають. Наиомість у міській раді заявляли, що громадський транспорт Тернополя зараз «на межі виживання», а чинні тарифи збиткові. За словами міського голови Сергія Надала, собівартість проїзду в тролейбусі становить більше ніж 5 грн, а в автобусі – понад 6 грн. Він також пояснив, що для тих, у кого є «Картка тернополянина», вартість становить 5 і 6 грн, а за наявності проїзного – 6 і 7 грн відповідно. А тарифи 8 і 9 грн було розраховано на гостей міста. Але під натиском громади рішення було скасовано.

Нагадаємо, ситуація у Луцьку з вартістю проїзду теж є непростою. На сайті міськради лучани підтримали Петицію проти підняття вартості проїзду в громадському транспорті міста, натомість у міській раді сказали, що ця процедура потребує громадського обговорення і регуляторної процедури перегляду тарифу на послугу з перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах.


Читайте також:


Залишити коментар: