Термінали Приватбанку “дрібні” не приймають: які купюри тепер під забороною



Термінали банків в Україні не приймають деякі банкноти і монети – у зв’язку з цим у людей виникло чимало труднощів.

- джерело.

Українські банки обмежують у своїх платіжних терміналах прийом певної категорії купюр.

Прес-секретар Приватбанку дав пояснення з приводу.

В платіжних терміналах Приватбанку можна розплатитися 50 гривнями і вище, але не мілкою 20-кою, тощо:

«Вся справа в технологічному моменті: у тому, що середній розмір транзакції виріс, і по п’ять-десять і двадцять гривень ніхто телефони давно не поповнює. Середній чек з цієї послуги 100-200 гривень, а якщо говорити про поповнення карт і переводи, він всередньому від 500 до 5000 гривень. Бо якщо брати в такій ситуації дрібні номінали, то дуже швидко наповнюватимуться кассетниці терміналів. Банк не буде встигати їх інкасувати», – заявив прес-секретар Приватбанку Олег Серга.

У матеріалі йдеться, що державна структура має найбільшу в країні термінальну мережу – це понад 12,1 тисяч пристроїв, з таким можливим обігом – проблем буде більше, ніж користі, впевнені державники:

«В наших інформаційно-платіжних терміналах (їх більше 3 тисяч) мінімальна купюра для прийому – 10 гривень. Одинички-двійки-п’ятірки в апаратах не приймаємо, тільки в касі відділень. З тих же причин: швидко набиваються кассетниці терміналів», – зазначається в поясненні офіційного представника госстуруктуры – заступника голови правління Ощадбанку.
Ця тема отримала новий виток і була піднята на хвилі актуальних перетворень від НБУ – зокрема, випуску нових 50 і 200 гривень – банкнот з оновленим дизайном, а також у зв’язку з тим, що ряд купюр переводяться в монетну форму (5 і 10 гривень):

«Незрозуміло, чому НБУ продовжує витрачати величезні кошти на виробництво дрібних номіналів, якщо їх використання людьми та фінустановами стрімко падає. Їх не потрібно друкувати і карбувати в такому обсязі, тому що вони не потрібні», – зазначив отечетвенный фінансовий аналітик.


Читайте також:


Залишити коментар: