Синоптик дав прогноз погоди на Великдень та травневі свята в Україні



По-справжньому літня спека чекає на українців вже після травневих свят
Перше весняне підвищення температури в Україні очікується вже в квітні, а справжня спека прийде в травні.

- джерело.

Про це заявив народний синоптик Леонід Горбань, зазначивши, що циклон, який накрив Україну в ніч на 27 березня та приніс сніг з мінусовою температурою, частково протримається ще 28 березня.

Останні ж дні березня порадують українців відсутністю опадів та температурою +9…+14 градусів.

“Перший тиждень квітня також буде трохи прохолодним, вночі очікується 3…5 градусів тепла, а вдень до +12. І тільки після 8 квітня йде різке підвищення температури до +17… +19 вдень, а на півдні до +21 градуса. Така температура буде триматися до середини квітня, і тільки перед Вербною неділею, 14 квітня, і до Великодня, 28 квітня, знову прийде похолодання і сильні вітри”, – говорить народний синоптик.

З 27 квітня по 1 травня на українців очікують п’ять днів вихідних підряд у зв’язку зі святкуванням Великодня і Дня праці, на ці дні синоптик прогнозує теплу погоду з імовірністю короткочасних опадів у день святкування релігійного свята.

“На другу половину дня, 28 квітня, очікуються опади, але короткострокові та не по всій території України. Також опади прогнозуються на 2 травня, а в іншому погода буде хорошою – близько 20 градусів тепла”, – прогнозує Горбань.

А ось по-справжньому літня спека чекає на українців вже після травневих свят, говорить народний синоптик.

“Після 3 числа травень йде на спеку, весь місяць буде спекотним і без опадів, температура буде досягати до +30 градусів, особливо у середині місяця”, – повідомив Горбань.


Читайте також:


Залишити коментар: