СУСІДИ РОЗПОВІЛИ НОВІ ПОДРОБИЦІ ПРО РОДИНУ, ЧИЄ НЕМОВЛЯ САМОТУЖКИ ПРОПОВЗЛО СХОДАМИ КІЛЬКА ПОВЕРХІВ



Соцслужба забирала у горе-матері вже 5 дітей.

- джерело.

У столичній багатоповерхівці тримісячна дитина проповзла сходами від першого до майже п’ятого поверху. Немовля врятувала сусідка, а от батьки навіть не помітили відсутності дитини.

Дитина дивом не постражада. В одному памперсі на бетонних під’їздних східцях її знайшла дівчина, що живе по сусідству і саме поверталася додому.

“Стоїть дитина, повністю гола, в одному лише памперсі. Я була просто шокована, і я злякалася”, – сказала вона. До того ж додала, що батьки їй навіть не сказали “Дякую”, та й малюку не особливо зраділи, немов нічого не сталося.

Ще один сусід родини Андрій Чмихал розповів, що вже двічі викликав поліціянтів до сусідів. За його словами, батьки дитини постійно п’ють, галасують і не пильнують малечу. У сім’ї росте двоє діток – 3-річний хлопчик та 1-річна дівчинка.

“Я проходжу вздовж цього вікна і бачу що дитина сидить на підвіконні, в цей час батьки пиячать і курять – дим стовбом стоїть – вікно відкрите? – так вікно відкрите і ми були шоковані побаченому”, – сказав він. Це ж саме підтвердили ще кілька сусідів, але говорити на камеру вони бояться, бо не знають, що чекати від цієї родини.

Ця сімя соцслужбі добре знайома. 5 років тому в цієї матері вже забрали 5-ох дітей, нині всі вони живуть у нових сім’ях.

“Вона випивала, часто залишала дітей самих удома. Ми намагалися з нею працювати, щоб у квартирі вона навела лад. До позбавлення батьківських прав ми десь рік із мамою працювали, але наразі мама не зробила ніяких висновків для себе”, – повідомила керівниця служби в справах дітей та сім’ї Солом’янської райдержадміністрації Вікторія Давиденко.

Вона також додала, що про цих дітей у службі нічого не знали, бо територіально жінка жила не тут. “Про цих дітей ми дізналися лише сьогодні, будемо моніторити, будемо проводити роботу”, – заявила вона.

Правохоронці склали на батьків адмінпротокл за неналежне виконання батьківських обов’язків. Їм загрожує штраф від 850 до 1700 гривень. Тепер родина знову буде під наглядом. Після перевірки соціальних служб,  батьків можуть позбавити батьківських прав і на цих дітей.

Нагадаємо, ТСН.ua поспілкувався з мешканцем будинку, де ледь не сталася трагедія, Андрієм Ч. Як він розказав, Служба у справах дітей не може забрати дитину. Це можливо тільки, якщо б дитина була окремо на момент виклику.


Читайте також:


Залишити коментар: