Супрун пояснила, що вкорочує вік українським чоловікам



Колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що в Україні тривалість життя чоловіків на 10 років менша, ніж у жінок, в першу чергу через серцево-судинні захворювання.

- джерело.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Жінки набагато частіше доживають вік самі – тривалість життя чоловіків менша, ніж жінок, майже в усіх країнах. Але Україна, на жаль, є одним із лідерів за цим показником. Чоловіки в Україні живуть на 10 років менше за жінок, і через це середня тривалість життя в Україні становить лише 72 роки. Випереджають нас у цьому рейтингу лише Росія, Білорусь, Литва, Латвія і Сирія. До прикладу, у ЄС різниця становить лише 5,4 роки, а середня тривалість життя там – 81 рік», – зауважила Супрун.

Супрун зазначила, що причина ховається “не в системі охорони здоров’я, рівні достатку чи екологічних проблемах, а у способі життя”.

«Найчастіше вбивають чоловіків серцево-судинні хвороби, які втім не з’являються нізвідки. Причина – в сукупності факторів, які втім можна узагальнити способом життя. Вбивають чоловіків передусім алкоголь, куріння, харчування та доволі поширене зневажливе ставлення до свого здоров’я. Останнє насправді є чи не найбільш небезпечною тенденцією. Адже у віці 50 років бодай одну хронічну хворобу мають 37% чоловіків і 47% жінок. Але жінки рідше помирають від цього передчасно. Вони частіше користуються медичним послугами, ретельніше дотримуються рекомендацій медиків і стежать за своїм раціоном. Те саме стосується регулярного вживання алкоголю в надмірних кількостях, а також дотримання базових правил безпеки», – повідомила Супрун.

«Смертей від нещасних випадків, інфекційних хвороб, захворювань дихальної й сечостатевої систем та шкіри може бути менше, якщо чоловіки будуть користуватися пасками безпеки в авто, а не ставитимуть заглушки, робитимуть щеплення та регулярно відвідуватимуть лікаря», – зауважила екскерівниця МОЗу.

Також Супрун закликала чоловіків працювати над своїми звичками та ставленням до здоров’я.


Читайте також:


Залишити коментар: