Судитимуть прикордонників за незаконне переміщення Саакашвілі в Польщу



За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування стосовно двох колишніх посадових осіб Державної прикордонної служби України за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч.2 ст.365 КК України).

- джерело.

За даними слідства, колишні посадовці причетні до організації та здійснення у 2018 році незаконного затримання М. Саакашвілі під час його реадмісії до Республіки Польща, повідомляє Офіс Генпрокурора.

Стосовно інших високопосадових осіб органів державної влади та правоохоронних органів, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення, розслідування триває.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо в лютому 2018 року екс-голову Одеської ОДА, колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у київському ресторані «Сулугуні» невідомі в масках схопили та повезли у невстановленому напрямку.

В адміністрації ресторану заявили, що «Саакашвілі та ще людей п’ять із ним обідали на другому поверсі ресторану, коли увірвались люди в масках, з автоматами. Його швидко затримали та поїхали».

Згодом,  Саакашвілі відвезли в аеропорт Бориспіль. Міхеїл Саакашвілі вилетів до Польщі о 16.00.


Читайте також:


Залишити коментар: