Степанов відверто висловився щодо примусової вакцинації



За словами очільника Міністерства охорони здоров’я, законодавство Україні не передбачає примусової вакцинації населення.

Громадян нашої країни не мають наміру примусово вакцинувати від коронавірусу – такі дії не передбачені українським законодавством.

Інформує - джерело.

“Але з точки зору, якщо людина має, наприклад, велику кількість контактів, тобто вона на своїй роботі багато контактує, вона, захворівши, може потенційно наражати на небезпеку інших людей. Мабуть, це чисто моральні речі, які слід використовувати”, – сказав профільний міністр Максим Степанов в ефірі політичного ток-шоу Свобода слова Савіка Шустера 12 лютого.

На першому етапі вакцинації, який розпочнеться у понеділок, 15 лютого, щеплення отримають 367 тисяч громадян, повідомив Степанов. Серед них будуть медпрацівники лікарень та швидкої допомоги, працівники лабораторій та соціальної сфери, пацієнти інтернатів та військовослужбовці.

На другому етапі вакцинують вже 2,5 млн українців – інших медпрацівників, людей категорії 80+, які входять до групи ризику.

Вакцинація від коронавірусу в Україні – про що раніше повідомляв Главред:

  • Україна 30 грудня підписала контракт з китайською компанією Sinovac про постачання 1,9 млн доз вакцини від COVID-19. Йдеться про закупівлю 1 млн 913 тис. 316 доз за ціною 504 грн за дозу.
  • За результатами досліджень препарат Sinovac показав ефективність в 50,38%.
  • Стало відомо, коли вакцина від COVID-19 з’явиться у продажу і скільки коштуватиме. Максим Степанов детально розповів про старт вакцинації від коронавірусу в Україні.


Читайте також:


Залишити коментар: