Стало відомо, коли зросте мінімальний розмір аліментів



Розмір аліментів зросте у грудні цього року у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму.

- джерело.

Стало відомо, коли зросте мінімальний розмір аліментів


Про це повідомив “24 канал”.

Розмір аліментів в Україні зросте ще у грудні цьогоріч, згідно з останнім підвищенням прожиткового з 1 грудня до 2 393 гривні, що передбачене бюджетом-2021. Тож з останнього місяця цього року на дітей до 6 років потрібно буде платити мінімум 1 050 гривень, а від 6 до 18 років – 1 309 гривень, – йшлося в повідомленні.

Зазначили, що розмір аліментів залежить від доходу батька чи матері, які сплачують виплати.

Також є мінімальний розмір аліментів та максимальний, який повинен складати десять прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

З 1 грудня максимальна сума аліментів на дитину до 6 років складатиме – 21 тисяча гривень, а від 6 до 18 років – 26,18 тисячі гривень, – пояснили у виданні.

Мінімальний розмір складе не менше, ніж 50% від прожиткового мінімуму для дитини відповідного до її віку. Своєю чергою рекомендований розмір аліментів, котрий встановлює суд у разі достатності доходу платника аліментів, з 1 грудня підніметься до 2 100 гривень для дітей до 6 років, та 2 618 гривень для дітей від 6 до 18 років.

При розрахунку розмірів аліментів грає роль: вік дитини, кількість дітей та власне вже згаданий вище розмір доходу батька чи матері, що сплачують виплати, – додали в повідомленні.


Читайте також:


Залишити коментар: