Срібло чорніє неспроста: це повинна знати кожна жінка



Іноді буває, що прикраси з місячного дорогоцінного металу раптом ні з того, ні з чого темніють. І не має значення, що ти ретельно доглядаєш за ними і проводиш чистку регулярно.

- джерело.

Що говорить народ?

На питання, чому чорніє срібло, народні цілителі відповідають, що це псування. Адже, як відомо, даний метал має антибактеріальні властивості, ось чому столові прибори з нього у великій пошані.

Але якщо потемніло колечко, яке ти носиш постійно, то тобі скажуть, що на тобі вінець безшлюбності.

Якщо чорніють сережки, то це свідчить про сильному пристріту.

А ось натільний хрестик змінюється зовсім не до добра.

Але всьому цьому є наукове пояснення. Більшість срібних виробів містять добавку з міді, яка під впливом вологи і свіжого повітря окислюється. Тому на благородному металі може утворитися наліт, який регулярно ущільнюється.

Правда, швидкість утворення цього нальоту буває різною і залежить вона від частоти контактів з водою, зміни клімату, вологості повітря.

На зовнішній вигляд прикрас впливають також внутрішні процеси організму.

Увага на деталі:

Часом можуть потемніти не всі срібні прикраси, які ти регулярно носиш.

Не варто бити тривогу, краще добре проаналізувати. Врахуй, що саме на гpyдях розташована більшість сальних залоз, тому ланцюжка і кулони більш схильні до чорніння (в результаті потовиділення, а не псування).

Також варто перевірити гopмoнaльний баланс. Обдумуючи, чому чорніє срібло, згадай, не відчувала ти недавно сильний стрес, чи не брала новий лікарський препарат з вмістом сірки, чи не було інтенсивного фізичного нагрузки. Можливо, причина саме в цьому.

Зміни кольору срібла, як потемніння, так і освітлення, може вказувати на порушення роботи нирок і на проблеми з нервовою системою людини.

Якщо темніють не всі прикраси, а тільки певні, то це свідчення того, що є локальні збої в ендокринній системі.

У будь-якому випадку не варто панікувати заздалегідь. Почисть срібну прикрасу і стеж за змінами його кольору. В цей час не одягай його під час походу в спортзал, сауну або лазню, в басейн.

Якщо виріб продовжує темніти, то зроби комплексне обстеження організму.


Читайте також:


Залишити коментар: