Французький акробат на канаті над водоспадом зготував і з’їв омлет



Француз Жан-Франсуа Гравеле, більш відомий під псевдонімом як Еміль Блонден, став першою людиною, котра пройшла по канату над Ніагарським водоспадом 30 червня 1859 року. Канат, товщиною 5 сантиметрів і довжиною 350 метрів було натягнуто на висоті 50 метрів над рікою, куди стікали води водоспаду.

- джерело.

Його справжнє ім’я – Жан-Франсуа Гравель, але прославився він під іменами “Великий Блонді”. У віці п’яти років його відправили в спортивну школу Ecole de Gymnase в Ліоні. Провчившись там шість місяців акробатики, він вперше виступив перед публікою під псевдонімом “Маленьке диво”. Майстерність, грація і оригінальність трюків швидко здобули йому популярність.

У 1855 році Блонді відправляється в США. Тут він став відомим завдяки своїй ідеї перетнути ущелині нижче Ніагарського водоспаду по канату довжиною 335 м, туго натягнутому на висоті 50 м над водой. Водоспад знаходиться в Північній Америці на річці Ніагарі. Він розділений островом на дві половини. Ліва, канадська частина, має висоту 48 метрів і ширину близько 900 метрів. Права шириною понад 300 метрів розташована в США. Над нею і вирішив пройти безстрашний канатоходець.

30 червня десятки тисяч глядачів зібралися біля водоспаду. Майже всі очікували, що трапиться біда. А Блонді відвертий ступив на трос і рівним мірним кроком рушив в прямому напрямку. Спеціально для досягнення протилежного берега йому було потрібно здійснити близько 600 кроків. На середині канату Блонді ліг на спину над киплячою прірвою, через кілька секунд піднявся і пішов далі.

Цей трюк він виконував кілька разів, причому завжди в різних варіаціях: з зав’язаними очима, в мішку, котив тачку, на ходулях, ніс людини на плечах, сідав на середині – готував і їв омлет.

27 червня 1844 року у тюрмі невідомі вбили 39-літнього Джозефа Сміта, засновника і керівника релігійної секти мормонів – “Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів”


Читайте також:


Залишити коментар: