“Справедливе” рішення: що буде з тарифами на газ та субсидіями



Нові тарифи українці побачать не раніше, ніж через два місяці

- джерело.

Українців попередили про черговий стрибок тарифів на комунальні послуги. Зокрема неприємно вразить ціна на блакитне паливо для населення. Поки в уряді ще вирішують дане питання, спеціалісти вирішили розповісти, чого чекати від цін на газ у 2018 році.

За заявою міністра фінансів Олександра Данилюка, рішення уряду, яке б воно не було, набуде чинності не раніше, ніж через два місяці, тобто після закінчення опалювального сезону, – пише “РБК Україна”.

“Тарифи будуть перераховані для кожної компанії на ринку незалежним регулятором – Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Це вимагає часу”, – сказав чиновник.

Міністр підкреслив, що будь-яке рішення по тарифах буде мати вплив на обсяг субсидій. У той же час деякі, маючи формальне право на субсидію, не можуть звернутися за нею. А все тому, що вони мають додаткові зареєстровані доходи, які управління соцзахисту не бачать.

“Ринкова ціна газу необхідна для лібералізації ринку, створення конкурентних умов та усунення будь-яких можливостей корупції”, – додав Данилюк.

Міністр фінансів упевнений, що рішення уряду щодо тарифів повинно бути справедливим для населення, а ціни – вигідні для всіх учасників ринку. Крім того, “Нафтогаз” пропонує блакитне паливо за зниженими цінами.

Втім, за словами чиновника, питання ціни – це не компетенція Кабміну. Він повинен насамперед проводити реформи, а не встановлювати тарифи.

Крім того, перегляд цінової політики на ринку газу повинно позитивно вплинути і на розвиток конкуренції на ринку.


Читайте також:


Залишити коментар: