Сьогодні вступає в дію Програма медичних гарантій на 2020 рік



З 1 січня вступає в дію Програма медичних гарантій на 2020 рік.
Відповідна постанова оприлюднена на Урядовому порталі.

“Бюджетні кошти спрямовуються на оплату медичних послуг (включаючи медичні вироби) та лікарських засобів, оплату надання яких у повному обсязі пацієнтам держава гарантує за рахунок бюджетних коштів згідно з тарифом”, – йдеться у документі.

- джерело.

Так, Національна служба здоров’я буде оплачувати екстрену медичну допомогу; первинну медичну допомогу; вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу, третинну (високоспеціалізовану) медичнудопомогу, паліативну медичну допомогу, медичні послуги, пов’язані з медичною реабілітацією, медичні послуги, пов’язані з медичною допомогою дітям до 16 років, медичні послуги, пов’язані з медичною допомогою у зв’язку з вагітністю та пологами.

Також НСЗУ буде здійснювати оплату медичних послуг, пов’язаних із вторинною (спеціалізованою) медичною допомогою для здійснення пілотного проекту з реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій у Полтавській області;

В Програму медичних гарантій також входить відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань (реімбурсація).

У Законі України «Про Державний бюджет» на Програму медичних гарантій виділено 72 млрд грн, що складає 64% від бюджету на всю медичну галузь.

З них:

на первинну медичну допомогу — 19,1 млрд грн

на спеціалізовану амбулаторну та госпітальну допомогу за новою моделлю фінансування з 1 квітня 2020 року – 44,4 млрд грн

на екстрену медичну допомогу, що надаватиметься в рамках програми медичних гарантій — 4,6 млрд грн

на медичну реабілітацію — 0,5 млрд грн

на паліативну медичну допомогу — 0,3 млрд грн.

фінансування урядової програми «Доступні ліки» (ліки від серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та бронхіальної астми безоплатно або з незначною доплатою за електронним рецептом свого лікаря (терапевта, сімейного лікаря або педіатра) – 2,1 млрд грн.


Читайте також:


Залишити коментар: